Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pina la urma, sediul fostului PD tot la PDL va ajunge

Primarul municipiului, Aurel Simionescu, a cerut viceprimarului Doinita Ciocan sa verifice legalitatea transferului contractului de inchiriere a sediului fostului PD din Calea Calarasilor, catre biroul parlamentar al deputatului Horia Vasioiu. Sesizat in legatura cu aceasta problema, dupa declaratiile recente ale liderilor PDL, Simionescu a cerut sa se verifice in ce mod s-a facut transferul si daca dispozitia din luna martie a fostului primar Constantin Cibu a fost una legala, urmind a lua o decizie, in consecinta. Edilul-sef a precizat ieri ca, in principiu, astfel de inchirieri pentru sediile partidelor si ale cabinetelor parlamentare trebuie aprobate in sedinta de consiliu, astfel incit, daca va constata ca transferul nu a fost facut in conformitate cu legea, s-ar putea anula vechea dispozitie, iar inchirierea spatiului fostului sediu PD s-ar pune in discutia CLM. Simionescu a admis ca, oricum, mai este putin timp pina la finele mandatului deputatului Vasioiu si problema s-ar putea rezolva de la sine in luna noiembrie, in cazul in care acesta nu va mai candida si nu va mai obtine un nou mandat de parlamentar. In orice caz, daca spatiul din Calea Calarasilor ramine liber in noiembrie, lui Simionescu i se pare firesc ca, prin continuitate, acesta sa ajunga la PDL.
Pe de alta parte, fostul primar, Constantin Cibu, a declarat ieri intr-o conferinta de presa, ca transferul a fost facut in conditii perfect legale si ca i s-a parut firesc sa semneze dispozitia, in contextul in care PD-ul nu mai putea plati cheltuielile aferente intretinerii lui: "A fost cererea partidului respectiv, care a spus ca nu mai poate sa plateasca chiria si nu a mai avut nimic impotriva, mai ales ca PD-ul are doua sedii. Nu ma intereseaza sa fac comparatie intre sediul din Bariera si cel din Calea Calarasilor, caruia i-am aprobat transferul. De ce sa fac comparatie? Poate doream sa-l folosesc in interesul PNL-ului, nu vi se pare normal? Vi se pare normal ca un partid sa aiba unul si alte partide sa aiba doua sedii si tot sa fie nemultumite? Nu mi se pare normal! M-a preocupat si echitatea, dar a fost o cerere legala, avind in vedere ca aveau doua sedii, unul l-au transferat ca birou parlamentar". Intrebat daca nu i s-a parut ca spatiul cu care si-a marit biroul parlamentar Horia Vasioiu este foarte mare comparativ cu alte astfel de cabinete parlamentare din oras, Cibu a explicat ca "nu exista o norma pentru birou parlamentar".
Cit priveste disponibilitatea sa totala fata de cererea unui om care, timp de trei ani, alaturi de sotia sa, l-a atacat la baioneta si l-a facut cu ou si cu otet, Cibu a considerat ca nu este nimic anormal in asta si explicat-o prin faptul ca "nu am obstructionat niciodata vreo cerere a vreunui partid. Niciodata!".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii