Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pietruire cu reclamaţii, în Pisc

* firma constructoare şi Primăria spun, însă, că este vorba doar de o reprofilare provizorie a străzilor în cauză, deoarece acestea, la fel ca multe altele din cartierele periferice, urmează să intre, de la anul, într-un amplu program de extindere a reţelei de canalizare şi de asfaltare

Lucrările de pietruire ce se desfăşoară zilele acestea pe mai multe străzi din cartierul Pisc au provocat nemulţumire în rândul unora dintre rezidenţii zonei. Oamenii acuză faptul că se lucrează superficial şi că stratul de pietriş aşternut de drumari nu va rezista prea mult în timp. "Ce fel de treabă este asta, cu o basculantă de piatră împrăştiată pe toată strada?! Deja iese la suprafaţă noroiul de sub pietrişul lor. Bani aruncaţi aiurea, pe lucrări de mântuială...", este de părere Ene M., unul dintre locatarii străzii Arieşului, unde se punea piatră ieri.
Reprezentanţii firmei care execută lucrarea au precizat, însă, că nu este vorba despre rea voinţă sau delăsare. "În momentul de faţă se face o reprofilare a acelor străzi pe care nu se mai putea circula din cauza gropilor. Se aşterne un strat de piatră de cinci centimetri, pentru ca străzile respective să fie practicabile în timpul iernii. Lucrarea este executată cu titlu provizoriu deoarece toate aceste străzi urmează să intre, de la anul, într-un program de extindere a reţelei de canalizare şi de asfaltare", ne-a explicat Cristian Balcan, fiul deputatului Viorel Balcan, administratorul firmei "Torcan Construct" SRL, firmă care a luat fiinţă recent prin scindarea societăţii "Drumuri şi Poduri" Brăila SA. Reamintim că pachetul majoritar de acţiuni al "Drumuri şi Poduri" a fost preluat de omul de afaceri gălăţean Petrică Herăscu.
Primarul Aurel Simionescu a precizat, la rândul său, că reparaţiile efectuate pe străzile din Pisc sunt menite să-i mai ferească de noroaie pe localnici, până la finalizarea proiectului amplu de reabilitare ce este pe cale să înceapă. "În acest program vor intra toate străzile care n-au fost prinse în contractul executat de firma «Athena». Sperăm astfel să aducem canalizare şi asfalt pe toate străzile cartierelor Chercea, Brăiliţa, Pisc, Radu Negru şi Lacu Dulce. Proiectul va avea finanţare europeană şi va începe efectiv de anul viitor, urmând să fie finalizat în 2013", ne-a declarat primarul Simionescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii