Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piciu de Tichilești, la judecată

* procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.I. pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare, dar și a inculpaților P.M.C și B.I. pentru lovire sau alte violențe * în vara anului 2018, în timp ce se afla într-un atelier auto din comuna Tichilești , numiții P.I., P.M.C. și B.I. au lovit cu pumnii și picioarele persoana vătămată P.A.G., cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale * potrivit unor surse judiciare, cel trimis acum în judecată de procurori este chiar Ionel Pitulice - zis ”Piciu” - care figura pe lista consilierilor locali din Tichilești * despre altercația respectivă, redactorii au relatat într-un articol publicat la data de 1 august 2018 – intitulat “Politicianul” Piciu, scandal cu bătaie

 

Start la judecată după o altercație ce a dus la bătaie, la un atelier auto din localitatea Tichilești. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.I. pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe și amenințare, dar și a inculpaților P.M.C și B.I. pentru lovire sau alte violențe. În vara anului 2018, în timp ce se aflau într-un atelier auto din comuna Tichilești, cei trei acuzați l-ar fi lovit cu pumnii și picioarele în zona corpului pe un alt bărbat,  P.A.G., cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale. Potrivit unor surse judiciare și după cum se arată pe site-ul instanței, cel trimis acum în judecată de procurori este chiar Ionel Pitulice - zis ”Piciu” - care figura pe lista consilierilor locali din Tichilești. Despre altercația din 2018, redactorii noștri au relatat într-un articol publicat la data de 1 august 2018 – intitulat “Politicianul” Piciu, scandal cu bătaie.

 

Rechizitoriul de trimitere în judecată. Neînțelegeri după alegerile locale din 2016

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au definitivat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a inculpatului P.I. de 58 de ani  pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și amenințare, P.M.C de 36 de ani pentru lovire sau alte violențe, B.I. de 26 de ani  pentru  lovire sau alte violențe.

În rechizitoriul procurorului de caz s-a reținut faptul că la data de 27 iulie 2018, în jurul orei 17.30, în timp ce se afla într-un atelier auto din comuna Tichilești , numiții P.I., P.M.C. și B.I. au lovit cu pumnii și picioarele în zona corpului persoana vătămată P.A.G. cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-9 zile de îngrijiri medicale.

De asemenea, la data de 23 august 2018, în jurul prânzului, numitul P.I. se afla în extravilanul comunei Tichilești și i-ar fi adresat amenințări cu acte de violență , pe fondul unui conflict mai vechi, persoanei vătămate P.M.

După cum au stabilit anchetatorii, P.A.G. , P.M. și P.A.G. sunt frați, iar după alegerile locale din anul 2016, din diverse motive, au intrat într-o stare conflictuală cu numitul P.I.( n.r. - Ionel Pitulice) din comuna Tichilești și apropiații acestuia, între ei având loc diferite conflicte.

Astfel, după cum au stabilit anchetatorii, în ziua de 27 iulie 2018, în jurul orei 13.00, persoana vătămată P.A.G. a mers singur la domiciliul părinților lui E.E. din comuna Tichilești unde se află și atelierul auto al acestuia, întrucât avea de încărcat niște cărămizi într-o dubă auto. Ajuns la atelier, i-a găsit pe lucrători care reparau o mașină. La scurt timp, a venit duba auto și martorul S.S. Martorul și partea vătămată s-au apucat de încărcat cărămizi în duba parcată în spatele atelierului.

Întrucât avea o mașină la reparat, în jurul orei 15.30, la atelierul auto a venit și inculpatul P.I., pentru a-și ridica mașina.

 

S-au cinstit cu alcool și apoi s-a ajuns la bătaie

Potrivit procurorilor, după ce au terminat de încărcat cărămizile în dubă, cei trei bărbați au revenit în atelier unde pentru munca depusă martorul E.E. i-a cinstit cu un pet de bere de 2,5 litri. Cei trei, în atelier, împreună cu inculpatul P.I. s-au așezat la o masă pentru a consuma bere, iar între timp la atelier au mai venit și alte persoane.

La un moment dat, între persoana vătămată P.A.G. și inculpatul P.I. au apărut unele discuții în contradictoriu. Inculpații B.I. și P.M.C. au pătruns în atelier, cel din urmă s-a salutat cu martorul G.V., după care i-a făcut observație tatălui său P.I. că s-a îmbătat și că ar trebui să meargă acasă. „Imediat, cei trei inculpați s-au năpustit asupra persoanei vătămate P.A.G., lovindu-l cu pumnii și picioarele de mai multe ori în zona capului și a corpului, timp în care martorul G.V. a ieșit din atelier și le-a spus martorilor că numiții P.I., P.M.C. și B.I. s-au luat la bătaie cu persoana vătămată P.A.G. La scurt timp, martorul E.E. l-a observat pe P.A.G. ieșind din atelier, sângerând în zona capului și fugind prin curtea din spatele atelierului. Persoana vătămată PAG, după ce au plecat cei trei inculpați, a revenit în fața atelierului, unde în prezența martorilor a anunțat telefonic cele întâmplate, aceștia observând că sângera și că avea hainele murdare de sânge. După circa 30 de minute, la fața locului a venit un echipaj de poliție și ambulanța, iar persoana vătămată P.A.G. a declarat verbal ce a pățit și apoi a fost transportat cu ambulanța la Unitatea de Primire Urgențe Brăila pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au stabilit anchetatorii.

Persoana vătămată s-a prezentat ulterior la Serviciul de Medicină Legală și aici  s-a eliberat certificatul medico-legal din data de 1 august 2018, reieșind faptul că prezintă leziuni ce s-au putut produce prin lovirea cu corpuri dure, leziuni ce au necesitat pentru vindecare între 7-9 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluționare Judecătoriei Brăila.

 

“Politicianul” Piciu, scandal cu bătaie

După cum v-am informat, la sfârșitul lunii iulie 2018, un tânăr din localitatea Tichilești a anunțat poliția că a fost bătut de Ionel Pitulice, zis Piciu, și de fiul acestuia. Ajunși la fața locului, oamenii legii s-au trezit luați la înjurături chiar de către persoana vătămată, fapt pentru care i-au aplicat o amendă de 1.000 lei. în cauză, au întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Atunci, Ionel Pitulice a negat întregul episod violent și susținea că nu a lovit pe nimeni. Piciu era atunci consilier local în Tichilești, din partea ALDE, iar în trecut acesta a avut legături strânse cu lumea interlopă brăileană.

În vara lui 2018, Ionel Pitulice - zis “Piciu” - a fost implicat într-un conflict violent cu un alt cetățean din localitate. Un tânăr a alertat poliția că ar fi fost bătut de “Piciu”, însă la sosirea oamenilor legii, cel care poza în victimă și-ar fi schimbat brusc comportamentul și ar fi început să arunce cu înjurături în uniforma statului. Polițiștii n-au trecut cu vederea incidentul și au luat măsuri: au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violențe, iar tânărului care i-a chemat în ajutor i-au aplicat o amendă de 1.000 lei la Legea 61/1991. Potrivit unor surse, tânărul s-ar fi plâns polițiștilor că “Piciu” l-a bătut cu pumnii și cu picioarele.

Contactat telefonic, consilierul local ALDE, Ionel Pitulice, a dezmințit atunci evenimentul violent. Acesta ne-a povestit că în acea zi a venit de la stână și s-a oprit la un bar pentru a bea un șpriț. “Am băut cam 3-4 ore, m-am șprițuit bine, apoi mi-am chemat fiul să vină să mă ia acasă. Asta a fost tot. Am aflat și eu a doua zi că cică l-am bătut pe cetățeanul respectiv. Nu e nimic adevărat, nu știu de ce se asociază acest scandal cu mine. Eu sunt bărbat la 57 de ani, credeți că îmi arde mie de bătăi? Eu l-am văzut pe tânărul respectiv prin localitate, chiar era bandajat la cap, l-am salutat și nu mi-a răspuns. Poate s-o fi bătut cu altcineva, nu știu să vă spun. Nu m-a chemat nimeni la poliție să dau vreo declarație, nu știu nimic despre dosarul penal. Poliția o să-și facă treaba și o să aflați adevărul”, era varianta lui “Piciu”.

Totuși, potrivit unor surse din localitate, conflictele dintre “Piciu” și tânărul agresat ar fi mai vechi, iar polițiștii nu ar fi străini de neînțelegerile dintre ei. La un moment dat, cei doi ar fi fost prieteni, însă s-ar fi certat și denunțat la poliție.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii