Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Picasso – pictorul cubist, în expoziţie la Brăila

• expoziţia documentară poate fi vizitată la parterul Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” până pe data de 20 aprilie 2018

 

La împlinirea a 45 de ani de la trecerea în nefiinţă a pictorului Pablo Ruiz Picasso, Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila a organizat la parterul Secţiei Împrumut pentru Adulţi  expoziţia documentară “Picasso – pictorul cubist”, care poate fi vizitată până pe data de 20 aprilie 2018.

Pictor de origine spaniolă, Pablo Ruiz Picasso s-a născut la 25 octombrie 1881 în Spania, la Malaga şi a murit la 8 aprilie 1973 la Mougins, în Franţa. Reprezentant al cubismului alături de Georges Bracque, dar şi unul dintre adepţii suprarealismului, Picasso a devenit o legendă în timpul vieţii şi este probabil cel mai celebru artist al secolului XX. Chiar şi după moarte, locul lui Picasso în artă nu a fost egalat. El a fost cu siguranţă unul dintre cei mai prolifici artişti, iar într-o anumită perioadă a vieţii sale se zvonea că putea picta chiar trei pânze pe zi. Picasso era, de asemenea, extrem de multilateral, utilizând toate mijloacele imaginabile printre care creionul, acuarela, vopselele de ulei, cărbunele, metalul, ghipsul sau resturi colectate din tomberoane. Personalitatea puternică a lui Picasso a dominat viaţa artistică avangardistă până în preajma celui de-al doilea război mondial, el fiind unul dintre iniţiatorii schimbărilor radicale din domeniul picturii şi al tipăriturilor.
Categorie articol: 

Comentarii