Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

In Piata Halelor nu se mai face curatenie cu matura

Directia Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila a luat decizia achizitionarii unor aparate de curatat profesionale care vor inlocui de acum maturile si mopurile folosite pentru curatarea pardoselii din Piata Halelor. Este vorba despre 7 masini, unele de maturat si curatat pardoseala, iar altele cu jet de apa sub presiune care vor fi folosite pentru spalarea pardoselii. Aparatele fac parte din categoria profesionala si sint de ultima generatie, valoarea lor ridicindu-se la 500 milioane de lei vechi. Ieri, reprezentantul firmei distribuitoare din Iasi, Laurentiu Galan, a venit la Braila pentru a face instructajul si a pune in functiune aparatele respective.
"Am raspuns invitatiei DAPTde a ne prezenta aici pentru punerea in functiune a echipamentului pe care l-am furnizat. Este vorba despre masinile de maturat si curatat pardoseli si aparate cu jet de apa sub presiune atit cu apa calda, cit si cu apa rece", a precizat Laurentiu Galan.
Directorul DAPT, Simona Draghincescu, a declarat ca a luat decizia sa cumpere aceste aparate deoarece s-a facut o economie extraordinara la igienizarea Halei Centrale, plus ca se va reduce drastic si consumul de apa necesar pentru spalarea pardoselii.
"Pretul pentru aceste aparate s-a ridicat la 500 milioane de lei vechi, fiind trei contracte de achizitie. Pina acum se cheltuiau pe an aproximativ 700 de milioane de lei vechi pentru igienizarea Halei Centrale. Nu o sa mai vedeti maturi, masinutele o sa mearga toata ziua. De asemenea, consumul de apa va scadea considerabil tinind cont de faptul ca pina acum se spala cu furtunul de incendiu. Cu aceasta ocazie o sa dotam si celelalte piete cu astfel de aparate, in primul rind Piata Concordiei", a precizat Simona Draghincescu.
Brailenii vor avea posibilitatea de a vedea in functiune aceste aparate de curatat performante de la 1 august, cind se redeschide Piata Halelor.
Categorie articol: 

Comentarii