Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piţurcă: Franţa nu joacă foarte bine, câştigă pentru că are jucători valoroşi

"Am analizat bine jocul Franţei, nu joacă foarte bine, dar câştigă pentru că are jucători valoroşi. La Tirana au condus repede cu 2-0 şi n-au mai forţat. De aceea au dat senzaţia că jocul lor a şchiopătat. Echipa de la «Euro» a Franţei era mai închegată, acum e în reconstrucţie. Egalul ar fi un rezultat bun, de palmares, dar noi avem nevoie de victorie pentru a avea şanse bune de calificare. Dar trebuie să se mai împiedice şi Bosnia", a spus Piţurcă.
Întrebat dacă echipa pe care o pregăteşte are vreun capitol la care îi este superioară Franţei, Piţurcă a răspuns: "Nu cred că le suntem superiori la niciun capitol. Am făcut toate calculele şi nu vedem unde le-am putea fi. Le-am spus jucătorilor că din astfel de meciuri se nasc vedetele şi echipele. Aşa s-a întâmplat şi la Constanţa, la meciul cu Cehia, când am promovat cinci, şase jucători, iar în preliminariile următoare ne-am calificat în dauna Olandei."
Piţurcă a menţionat că va miza pe atac în partida cu Franţa. "Am avut puţin timp să pregătesc acest joc, dar sper ca în aceste două antrenamente să fi pregătit bine această partidă foarte importantă. Ştiu că echipa Franţei este mai valoroasă, porneşte cu prima şansă de a câştiga, dar noi vom intra animaţi de dorinţa de a câştiga cele trei puncte. Noi încercăm să atacăm orice echipă şi sperăm să şi putem", a precizat tehnicianul.
Selecţionerul speră ca publicul să încurajeze pe tot parcursul meciului echipa României. "Ar trebui să constituie un avantaj că vom fi încurajaţi de 50.000 de suporteri. Sper să fie alături de noi indiferent ce se va întâmpla. Să nu înceapă să murmure şi să ne încurajeze până la ultimul fluier", a adăugat Piţurcă.
Tehnicianul s-a plâns de calitatea gazonului de pe Arena Naţională. "Terenul nu a fost foarte bun la antrenamentul pe care l-am făcut pe Arena Naţională, se rupeau brazdele. S-a lucrat la el şi am înţeles că s-au ameliorat problemele", a explicat el.
Victor Piţurcă a precizat că are încredere în calităţile fundaşului Vlad Chiricheş. "Dacă va intra în teren înseamnă că am încredere în calităţile lui. Nu ar trebui să-i fie frică de francezi, ce, au patru picioare? Sunt jucători valoroşi, dar şi românii au valoare. Orice jucător, oricât de mare ar fi, poate greşi. Aşa şi Chiricheş. Dar el nu are decât de câştigat la acest meci", a concluzionat Piţurcă.
Echipa naţională a României va întâlni astăzi, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, reprezentativa Franţei, în cadrul grupei D a preliminariilor Euro-2012.
Categorie articol: 

Comentarii