Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Piţurcă a convocat la naţională patru jucători de la Under-19

"Avem multe noutăţi, sunt patru jucători de la Under-19, pentru că uşor-uşor trebuie reconstruită echipa naţională, în vederea îndeplinirii obiectivului, calificarea la Campionatul European din 2016. La sfârşitul săptămânii, unii dintre jucători vor pleca şi vor veni stranierii. Acest proces de întinerire va continua. Trebuie evaluat care dintre jucători au posibilităţile să crească într-un timp scurt, pentru că eu aş vrea ca în şase luni, un an sau un an jumătate, ei să bată la uşile naţionalei", a spus Piţurcă.
Viitorul echipei naţionale, în opinia lui Piţurcă, îl reprezintă Florin Gardoş, Vlad Chiricheş, Gabriel Torje sau Marius Alexe.
"Pentru 2014, Gardoş, Chiricheş, Torje, Alexe, ei trebuie să preia ştafeta, pentru că nu ştiu dacă atunci vor mai juca un Mutu sau un Goian. Ei trebuie să fie liderii naţionalei. În vederile mele rămân jucătorii de la Craiova, Găman, Bărboianu, Ologu, Lung, Florin Costea, dar unii dintre ei nu au echipă, iar la alţii situaţia la noile cluburi nu s-a clarificat. În ceea ce-l priveşte pe Pantilimon, dacă joacă bine, ce importanţă are că evoluează în Liga a II-a? Rămâne în atenţia mea. Sigur că el e puţin apăsat de situaţia asta, dar eu am semnale că s-ar putea să plece în Italia. Mi-aş dori să plece şi la o echipă de Liga I, dar e un portar prea valoros şi nu contează unde joacă. Bineînţeles, pentru acest post mă gândesc şi la Bălgrădean, Lobonţ şi Dani Coman", a adăugat Piţurcă.

Piţurcă vrea să vadă jucători cu care nu a mai lucrat

Victor Piţurcă i-a convocat de la reprezentativa Under-19, care a terminat pe ultimul loc în grupa A a Campionatului European găzduit de România, pe Florin Ilie, Ionuţ Năstăsie, Adrian Avrămia şi Nicolae Stanciu.
Selecţionerul a menţionat că a decis să-i vadă la această acţiune a echipei naţionale pe jucătorii cu care nu a avut posibilitatea să lucreze.
"Au rămas acasă un Bourceanu, un Adrian Cristea, pentru că am preferat să aduc la această acţiune jucători pe care nu îi cunosc. Vreau să testez jucători care nu au luat contact cu mine sau cu echipa naţională. De aceea nici Râpă nu se regăseşte, el e titular la naţională, dar am vrut să îl testez pe un Luchin sau Bănel pe partea dreaptă. Oricum Râpă poate juca la naţionala de tineret", a completat Piţurcă.
Antrenorul echipei naţionale şi-ar dori ca jucătorii să se antreneze câte şapte sau opt ore pe zi la cluburile lor.
Categorie articol: 

Comentarii