Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petrom si Romgaz ar putea suplimenta cantitatile de gaze livrate populatiei

Ministerul Economiei si Comertului (MEC) discuta cu principalii producatori de gaze naturale, Petrom si Romgaz, suplimentarea cantitatilor de gaze livrate consumatorilor casnici, precum si mai multe variante pentru pretul de vinzare.
"Cele doua companii au facut o serie de propuneri de pret, care sprijina consumatorii, atit pe cei casnici, cit si pe cei industriali. Varianta analizata de MEC vizeaza suplimentarea cantitatilor de gaze din productia interna pentru consumatorii casnici", se arata intr-un comunicat al MEC.
Rezultatul discutiilor dintre minister si cei doi producatori va fi supus avizarii Consiliului Concurentei si apoi Executivului.
Ministrul Economiei, Codrut Seres, a declarat vineri agentiei MEDIAFAX ca se analizeaza mai multe scenarii de preturi pentru vinzarea gazelor naturale si ca exista posibilitatea ca Petrom sa accepte un pret mai mic.
Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a anuntat, la mijlocul lunii septembrie, ca producatorii interni de gaze naturale, in special Petrom, impun principalilor distribuitori preturi cu 15-20 dolari pe mia de metri cubi peste nivelul calculat de Autoritate pentru productia interna, de circa 115 dolari.
Potrivit ANRGN, preturile impuse de Petrom vor determina, la inceputul anului viitor, o majorare semnificativa a preturilor finale reglementate.
Operatorii de distributie au anuntat ca, in perioada august - septembrie, Petrom a intrerupt sau limitat livrarea gazelor naturale catre companiile care nu au acceptat pretul impus, a mai aratat ANRGN.
Autoritatile nu au competenta de a reglementa pretul producatorilor interni de gaze naturale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii