Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petrolistii au spart gheata dupa 14 etape si au iesit din zona retrogradarii

Atit pentru Petrolul cit si pentru adversara sa, intilnirea din ultima runda a turului avea ca miza evadarea din subsolul clasamentului si evident o iarna cit de cit linistita.
Daca ar fi ocupat locuri de mijlocul clasamentului cu siguranta ca partida ar fi fost spectaculoasa deoarece in ambele echipe s-au aflat fosti divizionari B, Balta, Berceanu la gazde, Culeafa, Puflene, Placinta la oaspeti, in conditiile date insa partida a fost una mult mai tacticizata fiecare combatanta incercind sa tina cit mai mult mingea si sa loveasca pe contraatac.
Ca de obicei cind evolueaza pe teren propriu, Petrolul a fost prima care a dat tonul actiunilor ofensive si tot ca o regula din acest tur de campionat ea a deschis prima scorul. Balta a scapat de marcajul adversarului direct, a centrat la coltul scurt si, de la patru metri, Rosu a sutat plasat exact pe linga bara portii aparate de Mina.
Era deja 1-0 si petrolistii incepeau sa spere in prima victorie dupa 14 etape.
Aurora ar fi putut sa egaleze in minutul 30. insa Dragoi a sutat pe linga coltul lung, dar si gazdele ar fi putut sa-si majoreze avantajul daca Berceanu si-ar fi valorificat sansa la faza imediat urmatoare.
Totusi, in minutul 38, Petrolul a avut posibilitatea sa puncteze din nou si sa aduca linistea in tabara sa numai ca, desi Rosu a reusit sa scoata un 11 metri, Bandarica a sutat mult peste transversala.
Aceiasi jucatori implicati in faza anterioara au colaborat perfect in minutul 41 si de data aceasta Bandarica a reusit sa se revanseze pentru greseala anterioara, mai ales ca a si marcat un gol de 2-0 foarte spectaculos.

Neta a facut "cinste" cu un penalty colegilor cu patru zile inaintea zilei aniversare

Oaspetii au fost cei care au iesit mai motivati de la cabine si au reusit la rindul lor sa obtina un penalty pe care experimentatul Sandu Culeafa nu avea cum sa-l rateze si astfel partida era relansata, min. 51: 2-1.
La trei minute de aceasta reusita, I. Dragoi a avut in virful bocancului sansa golului egalizator, numai ca torpila expediata de el a lovit bara si apoi a trecut prin fata coechipierilor sai, fara ca vreunul sa aiba timp sa reactioneze.
Jocul a devenit tot mai incrincenat si din nou fiecare formatie a trecut pe linga marcarea unui gol extrem de important. Dupa un corner al gazdelor, Emil Cristian si Radulescu au fost opriti de un fanion ridicat de la margine de catre arbitrul asistent, iar in faza imediat urmatoare Dragoi a marcat la capatul unei rapide actiuni de contraatac, dar golul a fost anulat de catre arbitrul de centru.
La sapte minute de la intrarea sa in teren, Neta, care miine va implini 21 de ani, a initiat o actiune personala pe partea stinga, a intrat in careu, iar in momentul sutului a fost busculat de Stoian, astfel ca arbitrul de centru a aratat pentru a treia oara in acest meci punctul cu var. Cel mai bun jucator al Petrolului, Costel Rosu, a sutat plasat, linga bara, si partida era deja jucata.
Petrolul si-a realizat astfel obiectivul propus pentru acest meci si odata cu el a facut si un salt pe locul al 14-lea, iesind astfel din zona retrogradarii.

Petrolul: Cristea - Bosoi, Radulescu, Em. Cristian, Bratu (min. 56: Podaru) - Balta (min. 77: Grosu), Bandarica, Costache, Stanciulescu - Rosu (min. 86: Costea), Berceanu (min. 69: Neta).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii