Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petreceri necontrolate, cu focuri de tabără, vizavi de faleză

• în ultima perioadă, cine vrea petrece noaptea pe malul de vizavi al Dunării, cu grătare, manele şi, ce-i mai grav, cu adevărate ruguri aprinse în apropierea pădurii, focuri care pot scăpa oricând de sub control • instituţiile statului se fac că nu observă aceste aspecte

 

Ştrandul Brăilei este închis, iar din fosta şi celebra plajă Perla de pe malul drept al Dunării s-a ales praful, pentru că nimeni nu se mai implică în amenajarea ei. Mulţi brăileni continuă totuşi să folosească acea porţiune de mal pentru a sta la soare şi a face o baie în Dunăre. În urma acestora rămân tone de gunoi, mizerie şi PET-uri. Iar ca şi cum acest aspect nu ar fi de ajuns, de la o vreme, pe malul fluviului, nu e seară să nu se aprindă focuri. Şi asta nu pentru un grătar-două, ci ditamai rugurile, cu flăcări de 3-4 metri înălţime. Evident, focurile sunt alimentate cu copaci tăiaţi din pădure, să ajungă, nene, că doar se vine acolo cu bărci, şalupe, şi chiar autoturisme, instalându-se corturi pe timpul nopţii! În atari condiţii, există un pericol real ca focul să se extindă în pădure, când bate vântul, însă nicio instituţie nu se sesizează şi nimeni nu intervine asupra inconştienţilor.

Ne-am adresat pe această temă viceprimarului Alexandru Jantea, care ne-a declarat scurt: “Terenul este al nostru, dar de administrarea şi paza pădurii răspunde Romsilva”. Contactat şi el, Vasile Dumitraşcu, directorul Romsilva Brăila, ne-a spus cu mâhnire: “Avem mari probleme cu astfel de oameni şi  tocmai de aceea vom trece la acţiuni hotărâte împreună cu Poliţia şi Jandarmeria. Cerem şi sprijinul ISU, chiar al Primăriei. Nu în ultimul rând, facem un apel insistent ca brăilenii să numai campeze în pădure, nemaivorbind de pericolul real al unui incendiu devastator. Iar ca să intervii acolo pentru stingere este extrem de dificil, inclusiv cu timpul pierdut la trecerea Dunării şi ajungerea la focar”.

Totuşi, este curios de ce atâtea instituţii care se perindă în control pe Dunăre nu intervin pentru a preveni şi sancţiona asemenea acţiuni inconştiente şi condamnabile.
Categorie articol: 

Comentarii