Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Petiţie împotriva defrişării pădurii Stejaru

Mai sunt doar două săptămâni şi câteva zile până pe 9 iunie, dată la care este programată, la sediul Primăriei Chiscani, dezbaterea publică referitoare la defrişarea câtorva hectare din pădurea Stejaru, pentru construirea unui aşa-numit "Ansamblu Social - Sportiv". Iniţiativa aparţine unui grup de investitori brăileni, reprezentaţi de afaceristul Gheorghe Periverzov.
Brăilenii care nu sunt de acord cu tăierea copacilor din pădurea Stejaru pot semna o petiţie on-line gazduită de site-ul cotidianului nostru. Tot pe site se poate găsi şi o listă în format pdf, care poate fi descărcată de cei care vor să semneze şi pe hârtie o astfel de petiţie. Cel care a avut iniţiativa iniţierii acestor petiţii, caricaturistul Costel Pătrăşcan, speră că numărul celor ce vor semna va fi cât mai mare, astfel încât documentele în cauză să reprezinte un solid argument împotriva tăierii pădurii, în cadrul dezbaterii de pe 9 iunie.
Oricine este liber să participe la respectiva dezbatere. Totodată, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Brăila, de pe Bdul. Independenţei, poată fi consultată documentaţia referitoare la pădurea Stajaru, astfel încât toţi cei care vor să exprime un punct de vedere să o poată face în cunoştinţă de cauză.
După cum v-am mai informat, un grup de 14 investitori a început demersuri, în 2011, pentru a scoate 13 ha din pădurea Stejaru din fondul silvic, în aşa fel încât terenul respectiv să fie liber pentru construcţii. Respectivii au declarat că vor defrişa efectiv doar 6 ha de pădure pentru construirea unui aşa-numit Ansamblu Social Sportiv "Dunărea", însă, odată scoasă din fondul silvic, întreaga suprafaţă de 13 ha va putea face mai devreme sau mai târziu obiectul defrişărilor. Demersul lor nu a primit aviz de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Brăila, fapt ce i-a determinat să dea în judecată această instituţie. Curtea de Apel Galaţi a decis că procedura de avizare trebuie să îşi urmeze cursul, astfel că pe 9 iunie va fi organizată dezbaterea publică referitoare la acest subiect. Părerile expuse de cetăţeni la această dezbatere vor fi foarte importante în procesul de acordare a avizului de mediu de către autorităţile de mediu.
Tot la iniţiativa lui Costel Pătrăşcan, câteva sute de brăileni au protestat, în data de 10 mai, pe platoul din Piaţa Independenţei, împotriva defrişării pădurii Stejaru.

Semneaza aici petitia online: http://www.petitieonline.com/salvam_padurea_stejarul

Sau descarca de aici formularul petitiei: http://www.obiectivbr.ro/ftp-ionut/lista.pdf
Categorie articol: 

Comentarii