Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 8.200 de brăileni şi-au recuperat banii din taxa auto

• finanţele locale mai au la dispoziţie doar ziua de astăzi pentru a încheia procedura de stingere a acestei datorii • este vorba despre  contravaloarea taxelor auto pentru autoturisme şi autovehicule, respectiv taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu

 

Veşti bune pentru contribuabili! Dacă banii nu au intrat încă, astăzi cel târziu taxa auto va ajunge în conturile tuturor celor peste 8.200 de şoferi, care au plătit taxele auto pentru autoturisme şi autovehicule, respectiv taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu, în perioada 2007-2017. Suma totală distribuită ajunge la 24 milioane lei. “Noi am restituit în perioada 1-5 iunie 2019, în judeţul Brăila, suma de 24.395.876 lei, prin 16.500  decizii, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceştia în perioada 1 ianuarie 2007 - 31 ianuarie 2017. Tot ce am avut, am prelucrat în perioada asta şi până pe 7 iunie, cel târziu 8 iunie, vor fi viraţi toţi banii în conturi pentru persoanele astea, pentru că deja majoritatea contribuabilor au primit deciziile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Brăila, Cecilia Macovei.

Mai trebuie spus că odată cu reglementarea prin OUG nr. 52/2017, privind restituirea banilor plătiţi drept taxe auto, autorităţile au decis şi acordarea de  dobânzi, care ar trebui să se regăsească în acelaşi cont.
Categorie articol: 

Comentarii