Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 700 de solicitări la Ambulanţa Brăila în perioada Revelionului

• în perioada Sărbătorilor, la dispeceratul SAJ Brăila s-au înregistrat mult mai multe apeluri faţă de media zilnică obişnuită • cei care au “înroşit” linia telefonică au fost, în primul rând, brăilenii care au mâncat şi băut peste măsură • zilele acestea, lucrătorii de la Ambulanţă au preluat inclusiv victime ale unor agresiuni, victime ale accidentelor rutiere, dar şi gravide cărora le-a venit sorocul

 

Sărbătorile de iarnă nu au fost prea fericite pentru sute de brăileni. Asta pentru că cei mai mulţi dintre ei au mâncat şi au băut peste măsură, având astfel probleme de sănătate, crescând media solicitărilor zilnice la dispeceratul serviciilor de urgenţă. Ambulanţele au fost extrem de solicitate atât în municipiu, cât şi în judeţ. Numai în perioada 31 decembrie 2019 – 4 ianuarie 2020, echipajele medicale au răspuns la 746 de chemări, cea mai aglomerată zi fiind cea de 2 ianuarie, iar cea mai puţin solicitantă tură cea de pe 31 decembrie.

Luându-le pe rând, în ultimele 24 de ore ale anului trecut, autospecialele Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila au mers la 121 de solicitări, dintre care 14 pentru pacienţi cu colici biliare sau abdominale, 7 pentru persoane cu etilism (au consumat băuturi alcoolice în exces), 2 la femei însărcinate cărora le-a venit sorocul, dar şi la o agresiune. Restul solicitărilor au venit din partea bolnavilor cardiaci şi a celor cu afecţiuni neurologice.

Prima zi a anului 2020 a debutat cu un “boom” al numărului apelurilor la Ambulanţă, 165 la număr, în condiţiile în care într-o zi obişnuită echipajele medicale sunt chemate la circa 100 de pacienţi. Dintre cele 165, 21 au fost pentru colici biliare sau abdominale, 15 pentru etilism, 4 agresiuni, 2 gravide şi un accident rutier. Pe 2 ianuarie, numărul chemărilor a crescut la 171 faţă de ziua precedentă, dintre care 20 de solicitări au fost pentru colici biliare sau abdominale, 2 pentru etilist şi alte două pentru accidente rutiere. Pe 3 ianuarie, echipajele medicale au fost mai puţin solicitate, acestea intervenind doar la 155 de apeluri, dintre care 10 pentru colici biliare sau abdominale, 4 accidente rutiere, 3 cazuri de etilism şi o gravidă care trebuia să nască.

Pe 4 ianuarie, numărul solicitărilor a scăzut şi mai mult faţă de 3 ianuarie, astfel că media se apropie uşor-uşor de cea obişnuită. Ambulanţele au răspuns la 134 de chemări, dintre care 13 pentru colici biliare sau abdominale, 8 cazuri de etilism, 2 gravide şi un accident rutier.

Mai trebuie menţionat că s-au înregistrat multe decese în perioada Sărbătorilor de iarnă, de la Crăciun şi până în prezent. Astfel, echipajele medicale au fost chemate la 12 cazuri de deces, dintre care 2 preluate de Serviciul de Medicină Legală.
Categorie articol: 

Comentarii