Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 700 de kg de carne de miel confiscata

Joi noapte, politistii braileni au confiscat de la un vrincean 750 de kg de carne de miel pentru ca nu avea documente de provenienta si sanitar-veterinare. El a fost depistat, in urma unei actiuni desfasurate de politisti din cadrul Serviciului de Ordine Publica, in colaborare cu colegi din cadrul Inspectoratelor de Politie ale judetelor Tulcea, Constanta, Ialomita si Calarasi, care au organizat o actiune specifica si au constituit filtre in zonele de competenta, pentru depistarea persoanelor care transporta animale sau produse de origine animala fara documente.
Pe DE 577, pe raza comunei Viziru, politisti din cadrul Politiei Orasului Insuratei l-au depistat in trafic pe Marian A. (30 de ani), din comuna Homocea, judetul Vrancea, care transporta cu o autoutilitara "Iveco" 750 kg de carne de miel, fara a poseda documente de provenienta si sanitar-veterinare. Acesta a fost sanctionat contraventional, conform HG 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor, iar carnea a fost confiscata.
In cadrul aceleiasi actiuni, politistii nu au avut in vedere numai transporturile de carne, actionind totodata si pentru prevenirea si combaterea faptelor sau actelor antisociale. Astfel, au fost legitimate 142 persoane, din care 35 perchezitionate corporal sumar, controlate in trafic 144 autovehicule, verificate 19 societati comerciale si 11 asociatii familiale si persoane fizice autorizate, precum si 14 paznici. Bilantul actiunii arata 30 de sanctiuni contraventionale aplicate, in valoare totala de 5.982 lei, doua permise de conducere retinute si doua certificate de inmatriculare retrase.
"Pe parcursul actiunii, agentii de la Postul de Politie Rosiori l-au depistat in trafic pe Romica P. (37 de ani) localnic, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 211 C, aflindu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Acestuia i s-au recoltat probe biologice de singe, in vederea stabilirii gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal. De asemenea, agentii de la Postul de Politie Viziru l-au identificat pe Romeo B. (19 ani) caruia i-au probat ca, in noaptea de 4 aprilie, i-a sustras o bicicleta unui consatean. Cercetarile continua cu autorul in stare de libertate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale", ne-a precizat subinspector Jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Comentarii