Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 700 de abateri la legislația rutieră, într-o săptămână

* 145 de șoferi au rămas fără permis de conducere, iar 16 certificate de înmatriculare au fost retrase * doi tineri de 19 ani și, respectiv, 20 ani au fost prinși conducând fără permis, așa că s-au ales cu dosare penale

 

Peste 700 de șoferi care au încălcat regulile de circulație au fost prinși și sancționați de către polițiștii brăileni, în săptămâna 2-8 iulie. Totul a făcut parte dintr-o acțiune pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere grave, care s-a desfășurat atât în municipiu, cât și în județ.

Mai exact, în urma activităților din teren, oamenii legii au constatat 745 de abateri la regimul rutier. Dintre sutele de șoferi prinși “în flagrant” încălcând legea, 145 dintre ei au devenit pietoni pentru următoarele luni, iar 16 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Și dacă în cazul celor care au permis, polițiștii au avut ce suspenda, în cazul a doi tineri care nu aveau drept de conducere, oamenii legii le-au "oferit" ei ceva. Nu, nu permis, ci dosar penal. Spre exemplu, duminică, polițiștii din cadrul Secției 4 Rurală Ianca l-au oprit în trafic pe un tânăr de 19 ani, din comuna Mircea Vodă. Rugat să prezinte actele personale, băiatul le-a arătat oamenilor legii doar buletinul, căci permis nu poseda pentru nicio categorie de vehicule. În urma cercetărilor, agenții au stabilit că mașina îi fusese încredințată tânărului de către un prieten care știa situația și totuși a riscat. În cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea vehiculului unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Tot duminică, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au oprit în trafic o mașină, pe DJ 211. La volan se afla un tânăr de 20 de ani, din comuna Zăvoaia, care nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Și în această cauză a fost întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
Categorie articol: 

Comentarii