Mergi la conţinutul principal

Peste 70 de fetiţe au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin

Campania de prevenire a cancerului de col uterin, reluată de Ministerul Sănătăţii (MS) anul acesta în rândul elevelor din clasele a VI-a şi a VII-a, nu se bucură la Brăila de o mare popularitate în rândul părinţior, care au refuzat în număr mare să accepte imunizarea copiilor. Potrivit programului MS, prima doza de vaccin trebuia administrată elevelor în săptămâna 23-30 noiembrie 2009, urmând ca în lunile ianuarie şi mai 2010 să le fie administrate a doua şi a treia doză. Din datele centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, săptămâna trecută erau înregistrate 38 de fetiţe care fuseseră vaccinate, numărul lor ajungând în această săptămână la 73, conform informaţiilor furnizate de către dr. Andreia Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Cele 73 de fetiţe, din totalul de 3.300 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a, au fost vaccinate de către medicul şcolar sau, după caz, de către medicul de familie care are în arondare şcoala respectivă. "Am colaborat cu medicii şcolari şi din câte se parte, nivelul de acceptabilitate în rândul părinţilor este destul de scăzut. Numai 150-160 de fete au acceptul părinţilor de a fi vaccinate. Sperăm ca pe parcursul derulării campaniei, părinţii să fie mai informaţi şi să fie de acord cu vaccinarea", a declarat dr. Andreia Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al DSP Brăila.
Direcţia de Sănătate Publică Brăila a primit 3.300 doze de vaccin anti-HPV. Decizia ministerului a fost luată după ce, la nivel naţional, peste jumătate dintre părinţii intervievaţi pe acest subiect au răspuns că sunt de acord cu vaccinarea anti-HPV (Human Papilloma Virus) a fetelor lor. Realitatea contrazice însă estimările MS, campania de prevenire a cancerului de col uterin nefiind acceptată decât într-o proporţie foarte mică. Anul trecut, peste 70 la sută dintre părinţi au refuzat să îşi imunizeze fetiţele, susţinând ca nu au fost suficient de informaţi. La nivelul judeţului Brăila, doar părinţii a 11 fete au consimţit ca acestea să fie vaccinate împotriva cancerului de col uterin. DSP Brăila a primit anul trecut 1.550 de doze de vaccin, pentru cele 1.550 de eleve de clasa a patra care ar fi trebuit vaccinate împotriva virusului HPV.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro