Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 6.700 lei dăruiţi de copiii de la Arte pentru şansa lui Cristi

• evenimentul organizat vineri de elevii Liceului “Hariclea Darclee” s-a dovedit a fi un real succes, dovadă fiind sutele de mărţişoare vândute şi suma consistentă obţinută în urma valorificării lor • copiii i-au arătat lui Cristi că sunt alături de el şi prin intermediul unor desene expuse pe  pereţii şcolii • mărţişoarele create de elevii celor 15 clase primare au fost vândute şi în cadrul spectacolului “Îndrăgosteşte-te de Dragobete” de la Teatrul “Maria Filotti” • la rându-i, prin intermediul cotidianului nostru, Cristi a dorit să le transmită un mesaj de mulţumire tuturor celor care au contribuit la organizarea târgului “Dăruim pentru o şansă”

 

Primăvara a început la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” din Brăila încă de vineri, cu Târgul de mărţişoare “Dăruim pentru o şansă”. Talentul, munca şi dorinţa de a-l ajuta pe Cristian Filip, adolescentul de 10, care de mai bine de 1 an se luptă cu o boală nemiloasă, au făcut din evenimentul caritabil un adevărat spectacol al solidarităţii.

Târgul s-a desfăşurat în curtea unităţii de învăţământ, unde cele 15 clase primare, care au muncit timp de 2 săptămâni la confecţionarea produselor, şi-au aşezat standurile. În doar câteva minute de la deschidere locul s-a umplut de zeci de oameni care au venit să cumpere mărţişoare pe care să le dăruiască celor dragi. La târg au venit, pe lângă elevii liceului şi părinţii acestora, şi elevi de la alte şcoli sau simpli vizitatori care au dorit să aibă un mărţişor frumos, original, simboluri ale primăverii confecţionate cu toată inima de sute de copii, profesori, părinţi şi bunici.

În mai puţin de două ore standurile cu mărţişoare aproape s-au golit, dovadă că minunăţiile făcute de princhidei au reuşit să satisfacă toate gusturile. Produsele nu au avut un preţ anume, fiecare a dăruit cât a dorit. Pe lângă mărţişoarele superbe, cutiile în care s-au adunat banii au fost şi ele îmbrăcate în haine de primăvară. Iar pentru ca gândurile lor sincere şi curate să ajungă la Cristi, cei mici au desenat cinci postere pe care le-au expus pe pereţii şcolii. Ei îşi doresc ca “adolescentul de 10” să le vadă desenele şi, poate, astfel, să îi mai aline suferinţa şi să îi dea putere să lupte în continuarea pentru viaţa lui.

Evenimentul s-a dovedit a fi un mare succes pentru că la final s-au adunat 6.334 lei, bani ce au fost înmânaţi redactorilor “Obiectiv-Vocea Brăilei” şi depuşi, vineri, în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”.

Tot vineri, la Teatrul “Maria Filotti”, s-a desfăşurat spectacolul “Îndrăgosteşte-te de Dragobete” unde au cântat mai mulţi elevi ai Liceului de Arte, împreună cu învăţătoarea şi solista Maria Ciocan. Şi acolo au fost duse două panouri cu mărţişoare adunate de la fiecare din cele 15 clase primare. Din vânzarea lor s-au strâns încă 414 lei, aşadar, în urma Târgului “Dăruim pentru o şansă” s-au adunat 6.748 lei pentru Cristi.

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment! Mulţumim conducerii Liceului de Arte “Hariclea Darclee”, directorilor Săndiţa Gaceu şi Nicoleta Brânzia, celor 15 profesorii coordonatori, părinţilor, bunicilor, copiilor minunaţi care şi-au pus toată dragostea şi priceperea în realizarea mărţişoarelor, dar şi tuturor celor care au venit la târg să le cumpere şi să ajute astfel un copil aflat în mare nevoie. Mulţumim pentru că, prin acţiunea voastră, le-aţi arătat tuturor că vă pasă şi că, împreună, putem face ca povestea lui Cristi să aibă un final fericit.

Cei 15 profesori care s-au implicat în organizarea târgului de mărţişoare sunt: Rodica Datcu, Liliana Mateescu, Emilia Tarachiu, Elena Silvestru, Mihaela Dincă, Săndiţa Gaceu, Maria Pârlitu, Daniela Androne, Mădălina Tarachiu, Dorina Damian, Viorica Ioniţă, Paula Orzan, Gheorghe Udrea, Loredana Istrate şi Ionela Badalache

De altfel, Liceul de Arte a fost alături de noi şi în campaniile Hailasuc!. Sperăm ca exemplul lor să reuşească să sensibilizeze cât mai mulţi oameni şi să-i determine să se alăture acestei campanii.

 

Cristi le-a transmis un mesaj de mulţumire de la clinica Acibadem din Turcia

Aşa cum v-am mai informat, Cristi se află în prezent internat la clinica din Turcia, unde urmează şedinţe de radioterapie şi chimioterapie pentru a se putea recupera. El este la curent cu tot ceea ce se întâmplă acasă, la Brăila, şi cu toate evenimentele organizate pentru a-l sprijini în lupta cu boala. Prin intermediul cotidianului nostru, Cristi a dorit să le transmită un mesaj de mulţumire tuturor celor care au contribuit la organizarea târgului “Dăruim pentru o şansă”.

“Cu toţii avem dorinţe, proiecte, vise, şi este normal să fie aşa! Dorinţa mea cea mai mare este să mă fac bine şi văd că foarte mulţi oameni se implică, prin diverse proiecte, pentru a-mi veni în ajutor. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost şi sunt alături de mine. Am fost tare emoţionat de fiecare dată când s-au organizat aceste acţiuni caritabile din partea elevilor şi, pe viitor, vreau ca şi eu să particip la astfel de acţiuni pentru a ajuta alţi copii care trec prin greutăţile unei boli, unde, pe lângă suferinţa fizică şi psihică, situaţia financiară îşi spune cuvântul, din păcate. Toate gândurile voastre pozitive au ajuns la mine şi îmi ridică moralul. Eu nu mi-am pierdut niciodată speranţa şi ştiu sigur că va fi totul bine. Vă mulţumesc tuturor!”, este mesajul lui Cristian Filip.

Părinţii lui Cristi ne-au spus că săptămâna trecută adolescentul a început cea de-a treia şedinţă de chimioterapie, iar după ce o va termina medicii îl vor supune unor noi evaluări (scintigrafie) pentru a vedea cum a evoluat starea lui şi pentru a decide ce este de făcut în continuare.

 

Conturile rămân deschise

Cei care vor să îl ajute pe Cristi pot face în continuare donaţii în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont EURO: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

Pentru că Asociaţia “Salvează o inimă” susţine mulţi copii cu malformaţii grave care au nevoie de ajutor, vă rugăm să specificaţi numele “Cristian Filip” atunci când donaţi. De asemenea, pe platforma asocialţiei se pot face donaţii direct prin firmă sau prin serviciul PayPal (sumele încep de la 2 euro).

Orice detalii legate de cum puteţi dona bani, chiar direct de acasă, prin calculator, găsiţi pe adresa:

https://salveazaoinima.ro/campaigns/cristian-filip/

De asemenea, donaţii se pot face şi la sediul redacţiei noastre, Str. Mihai Eminescu nr. 56, de luni până vineri, între orele 10.00-17.00.

 

Implică-te şi donează! Cristi are nevoie de tine! URGENT!

 
Categorie articol: 

Comentarii