Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 6.000 de fermieri braileni au solicitat deja subventii europene

Inca din prima zi in care au avut dreptul sa solicite subventiile europene, fermierii braileni au umplut aproape la refuz birourile Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA). In ciuda temerilor, producatorii nostri s-au aratat constiinciosi, cei mai multi respectind programarile specialistilor APIA. Concret, in judetul nostru, de la 1 martie, data la care a fost declansata actiunea, si pina la sfirsitul saptaminii trecute, 6.044 de agricultori au depus cereri, fata de un numar programat de 9.139. In aceste conditii, specialistii APIA apreciaza ca actiunea decurge destul de bine, cifrele aratind o participare de 66,13%. Suprafata agricola pentru care s-au depus cereri este de 131.073,43 ha.
Reamintim ca depunerea formularelor cererilor de plata insotite de documentele aferente se face in baza unui grafic, intocmit de specialistii APIA, fiecare fermier fiind instiintat prin posta despre data si ora la care trebuie sa se prezinte. Conform graficului, pentru fiecare zi sint programati cite 10 fermieri pe fiecare comuna, in total peste 400 de persoane pe zi la nivel de judet. Solicitantii care exploateaza suprafete mai mici de 50 ha sint planificati pe Centrele Locale APIA, iar cei cu peste 50 ha, la Sucursala judeteana.
Perioada de depunere a cererilor este 1 martie - 15 mai.
Depunerea peste termen a cererii va determina o reducere cu 1 % a sumei cuvenite, pentru fiecare zi lucratoare de intirziere. Daca intirzierea e mai mare de 25 de zile, cererea va fi respinsa. Fermierii care din motive temeinice nu pot respecta data si ora impuse de APIA se pot reprograma telefonic. De asemenea, fermierii neinclusi in grafic care vor sa se inscrie in Registrul Fermelor pot solicita informatii la Centrul Local la care este arondata comuna pe raza careia este inregistrat terenul.
Numerele de telefon puse la dispozitia fermierilor sint: Centrul Braila - 62.95.41; Movila Miresii - 69.77.88; Faurei - 66.11.70; Viziru - 66.60.63; si Ciresu - 63.85.06.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii