Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 600 de liceeni consiliaţi în alegerea viitoarei profesii

Cel puţin 600 de liceeni îşi vor putea motiva mai bine alegerea viitoarei meserii după ce vor participa la proiectul "Busola profesiei". Proiectul se derulează în perioada octombrie - decembrie, perioadă în care în şase licee din judeţ sunt organizate seminarii bilunare de câte două ore, la care participă şi zece personalităţi din diferite domenii profesionale. Ieri, o parte dintre liceenii care învaţă la Colegiul "Ana Aslan" au participat deja la un seminar din cadrul acestui proiect.
Obiectivele principale sunt: schimbul de informaţii între generaţia afirmată, consacrată, şi tinerii liceeni, în vederea integrării tinerilor în societate şi pentru a-i ajuta să-şi aleagă viitoarea profesie. Lectorii vor prezenta sarcinile de serviciu, avantaje, dezavantaje, agenda unei zile de muncă a profesiei respective etc. "În cadrul unei dezbateri şi în urma informaţiilor primite de la generaţia consacrată de specialişti ai domeniilor respective, tinerii îşi vor forma impresiile proprii asupra profesiilor prezentate şi de ce nu, poate îşi vor regăsi înclinaţiile şi pasiunile într-una din aceste profesii", a precizat consilierul Direcţiei pentru Tineret, Neculai Pascu.
Următoarea activitate de acest gen va fi tot luna aceasta, la Liceul "Panait Cerna", după care în noiembrie vor avea loc acţiuni similare la Grupul Şcolar "Edmond Nicolau", la Colegiul "Murgoci" şi de ce nu şi la alte licee, unde se doreşte organizarea de astfel de acţiuni.
Acest proiect de tineret este organizat de Direcţia de Tineret în colaborare cu Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean. Acţiunea de tineret este încadrată în planul Guvernului de implementare a politicilor de tineret ce vizează sprijinirea de acţiuni privind informarea, consilierea şi orientarea în carieră.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii