Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 600 de absolvenţi brăileni mai dau o dată BAC-ul

• aceştia vor susţine “examenul maturităţii” în sesiuna de toamnă

 

Nu au luat examenul în vară aşa că îl mai dau o dată, la toamnă. Peste 600 de absolvenţi din Brăila îşi vor încerca din nou norocul în sesiunea a doua a examenului de bacalaureat, programată în perioada august-septembrie. Vorbim despre 391 de candidaţi din seria curentă şi 220 de candidaţi din seriile anterioare care sunt aşteptaţi în două centre de examen - “Cerna” şi “A. Saligny”, aşa cum ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei Naţionale, sesiunea de toamnă a examenului debutează pe 20 august, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Apoi, pe 22 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Abia după ce se vor finaliza testările scrise vor avea loc probele de evaluare a competenţelor, stabilite după următorul calendar: 24 şi 27 august - limba română, 29-30 august - evaluarea competenţelor digitale, 30-31 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 - 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Reamintim că în sesiunea de vară, judeţul Brăila s-a clasat pe locu 3 pe ţară, cu o promovabilitate de aproape 80%. La nivel naţional, rata medie de promovare a fost de aproape 70%.
Categorie articol: 

Comentarii