Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 60 de profesori s-au “speriat” de proba scrisă a Titularizării

• ieri, 64 de dascăli au decis să se retragă din examen după ce au primit subiectele • alţi 53 de profesori au “chiulit” de la probă

 

Titularizarea s-a dovedit a fi prea grea pentru unii dascăli brăileni. Ieri, la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” a avut loc proba scrisă a examenului, testare la care au fost aşteptaţi 390 de profesori. Accesul candidaţilor în sălile de concurs a fost permis până în ora 9.00, iar după primirea subiectelor dascălii au avut la dispoziţie patru ore pentru a le rezolva. Subiectele s-au dovedit a fi însă prea dificile pentru 64 de profesori care au preferat să se retragă de la proba scrisă după primirea acestora, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila. Alte 53 de cadre didactice nu s-au prezentat la probă, la expirarea timpului pentru rezolvarea subiectelor fiind colectate 273 de lucrări.

Potrivit calendarului Titularizării aprobat de Ministerul Educaţiei, primele rezultate vor fi afişate pe 23 iulie, la sediul Inspectoratului şcolar şi pe site-ul www.titularizare.edu.ro. Contestaţiile se pot depune la sediul ISJ Brăila în zilele de 23 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 24 iulie, până la ora 15:00. Rezultatele finale se vor publica pe 30 iulie.

Facem precizarea că pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului. Repartizarea posturilor se va face pe 1 august, în ordinea descrescătoare a mediilor.

La nivel naţional, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale remis Mediafax, 27.724 de candidaţi s-au înscris în sesiunea 2019 pentru a susţine examenul de titularizare.

Anul trecut, 24.070 candidaţi din toată ţara au susţinut proba scrisă a examenului de Titularizare. Din totalul acestora, 3.511 candidaţi au luat note sub 5, adică un procent de (16,39%). Alţi 7.245 dascăli au avut note cuprinse între 5 şi 6.99 (33,81). Un număr de 2.531 candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei şi 61 candidaţi au fost eliminaţi (dintre care 27 pentru fraudă, iar 34 de participanţi pentru lipsa documentelor de identitate, adeverinţelor de absolvire etc.). Rata de promovare la nivel naţional a fost de aproximativ 50%.

La Brăila, promovabilitatea a fost de circa 43%. Din totalul celor 305 candidaţi care au susţinut proba, 132 de profesori au luat note peste 7, iar alţi 117 au note între 5 şi 6.99. Un număr de 56 de cadre didactice nu au reuşit să ia nici măcar nota 5, necesară pentru a ocupa un post de suplinitor. 

 
Categorie articol: 

Comentarii