Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 523 de corigenti la clasele terminale

Peste 523 de elevi, din clasele a VIII-a si a XII-a din Braila au terminat anul scolar 2007 - 2008 cu cel putin o corigenta, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ).
Lipsa de interes fata de carte este vizibila la elevii din clasa a XII-a, aici fiind cei mai numerosi elevi care vor trebui sa treaca, mai intii prin focurile examenului de corigenta pentru a promova clasa, si, apoi prin emotiile examenului de bacalaureat.
Numarul elevilor din clasele terminale de liceu care au ramas corigenti se ridica la 310. In ceea ce priveste elevii corigenti de clasa a VIII-a, numarul acestora este mai mic fata de corigentii de la liceu. Au fost inregistrati 213 elevi "certati cu cartea", dintre care 113 sint din judet.
Perioada de desfasurare a examenelor de corigenta la clasa a XII-a si clasa a X-a scoala de arte si meserii este stabilita pentru 11-13 august, iar la clasa a VIII-a, pe 28 - 29 august. In intervalul 1 - 5 septembrie au loc examenele de corigenta pentru elevii din clasele din invatamintul primar, gimnazial, liceal, profesional, postliceal si de maistri.
Elevii de clasa a VIII-a care au sustinut si promovat examenul de corigenta se pot inscrie la admiterea in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere, in a treia etapa de admitere, conform calendarului aprobat de MECT.
Elevii din clasele terminale de liceu, care au sustinut si promovat examenul de corigenta, se pot inscrie pentru examenul de bacalaureat in sesiunea august 2008, in data de 14 august.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii