Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 5.000 de misiuni ale jandarmilor şi sute de infractori prinşi în flagrant

ieri a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila, pe anul trecut, în cadrul căreia s-a făcut o prezentare a misiunilor executate • au fost 3.912 misiuni de menţinere a ordinii publice, dar şi 82 de intervenţii pentru aplanarea unor conflicte • în plasa jandarmilor au picat 331 de infractori

 

Anul trecut a fost unul plin pentru jandarmii brăileni. Forţele de ordine au acţionat intens pentru a asigura şi menţine ordinea publică, fiind zeci de intervenţii pentru a-i potoli pe unii indivizi intraţi în conflict. În total, în anul 2016, jandarmii au efectuat peste 5.000 de misiuni specifice şi au prins în flagrant aproape 350 de infractori.

În cursul zilei de ieri, la sediul Prefecturii Brăila, a avut loc şedinţa de evaluare a activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Brăila pe anul 2016, în prezenţa prefectului Mădălina Cochino, a şefilor instituţiilor din sistemul de apărare şi siguranţă publică din judeţ şi a reprezentanţilor instituţiilor cu care Jandarmeria Brăila colaborează. Activitatea a fost condusă de colonel Vasile Moţ, inspector şef al IJJ Brăila. Acesta a evidenţiat rezultatele obţinute de jandarmi, dar şi greutăţile întâmpinate şi modul de rezolvare a acestora.

După cum se arată în bilanţul anual, jandarmii brăileni au executat 5.146 misiuni, situaţia defalcată fiind următoarea: 3.912 misiuni de menţinere a ordinii publice, 679 misiuni de asigurare a ordinii publice, 355 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii, 48 misiuni de punere în aplicare a mandatelor de aducere. Au fost şi 152 misiuni de intervenţie în domeniul ordinii publice pe care efectivele Jandarmeriei Brăila le-au executat, dintre acestea 82 fiind intervenţii pentru aplanarea unor conflicte şi 70 pentru rezolvarea altor situaţii.

Prioritare pentru jandarmi au fost creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi al elevilor, personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta, în zona adiacentă şi pe traseele de deplasare către cele 34 de instituţii de învăţământ aflate în competenţa jandarmilor. S-a înregistrat o dublare a numărului acţiunilor de menţinere a ordinii publice în proximitatea unităţilor şcolare, în anul trecut executându-se 528 de astfel de misiuni.

 

Infractori prinşi în flagrant

În perioada analizată, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila au fost constatate, prin activităţile proprii, un număr de 264 infracţiuni. Jandarmii au depistat în flagrant 331 făptuitori, ce se regăsesc în 242 dosare instrumentate, cu 66% mai mult ca în anul precedent.  

Şeful IJJ Brăila a declarat că, prin activitatea desfăşurată de către reprezentanţii instituţiei s-a urmărit asigurarea stării de legalitate pe toate liniile şi creşterea gradului de protecţie pentru cetăţeni.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, cms. şef Adrian Glugă, a susţinut că această colaborare dintre poliţişti şi jandarmi este benefică, în primul rând pentru cetăţeni. “Este dificil să spui în câteva cuvinte ce a însemnat cooperarea între IPJ Brăila şi IJJ Brăila, pe toate planurile, şi vorbim în special de menţinerea ordinii publice. Este dificil să cuantificăm aceste eforturi. Sunt lucruri care nu s-au întâmplat datorită activităţii dumneavoastră”, a subliniat inspectorul şef al Poliţiei Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii