Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 500 de PSD-işti brăileni la mitingul lui Dragnea de la Bucureşti

• parlamentari, consilieri municipali şi judeţeni, dar şi sute de membri şi simpatizanţi PSD s-au îmbarcat, sâmbătă, de la Brăila şi au plecat la Bucureşti, cu 7 autocare, 5 microbuze şi maşini personale • potrivit preşedintelui PSD Brăila, Ion Rotaru, numărul participanţilor de la Brăila ar fi fost de 700, mult mai mare decât estimările iniţiale, însă Aurel Simionescu, preşedintele executiv a vorbit de 530 de persoane • cei doi lideri social-democraţi au spus că mitingul a fost o demonstraţie de forţă a PSD-ALDE

 

Sute de PSD-işti brăileni s-au îmbarcat, sâmbătă, în vreo 7 autocare, 5 microbuze şi zeci de maşini personale pentru a pleca la Bucureşti, la mitingul faţă de “abuzurile din justiţie” organizat de liderul de partid Liviu Dragnea în Piaţa Victoriei. Aceştia s-au întâlnit în parcarea magazinului Lidl din zona Barieră în jurul orei 13:00, “înarmaţi” cu steaguri, pancarte şi îmbrăcaţi în tricouri albe şi au pornit către Bucureşti, la mitingul care a durat de la 20:00 până pe la 22:30. Tot de la Brăila au plecat şi vreo 200 de persoane de la ALDE.

Interesant de precizat este că în presa naţională dar şi pe reţelele de socializare au apărut mai multe ştiri pe surse şi mesaje legate de faptul că au existat o serie de lideri PSD care nu au luat parte la miting. Printre numele amintite se numără şi Ion Rotaru. Însă acesta a negat cu vehemenţă zvonurile, punctând că atât el, cât şi fostul premier Mihai Tudose şi deputatul Nicu Niţă au participat. Ca o paranteză, într-un comentariu făcut pentru STIRIPESURSE.RO, Tudose s-a amuzat pe tema mitingului, spunând ironic că şi-a “exprimat foarte clar entuziasmul” pentru această manifestaţie. Mai mult, acesta a afirmat că va merge să îşi întâmpine colegii de la Brăila, însă cu precizarea că nimeni nu ar trebui să conteze pe apariţia sa în “vreun selfie din Piaţa Romană”.

Revenind, potrivit preşedintelui executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, cel care a organizat plecarea social-democraţilor din oraş, au fost în jur de 530 de participanţi, iar întreaga “distracţie”, însemnând transport şi materiale promoţionale ar fi însemnat în jur de 15.000 - 17.000 lei.

“Eu vă spun pe cinstite ce îmi spuneau oamenii acolo: «Domnule, dacă făceam asta mai înainte nu se mai întâmplau nişte lucruri». Acum fiecare înţelege ce vrea din subiectul ăsta. Dar a fost o demonstraţie de forţă a PSD, în care s-a arătat că până la urmă ponderea aceea în legătură cu câţi au votat PSD la alegerile Parlamentare se vede şi în ponderea acţiunilor din Piaţă. În rest, a fost un miting liniştit, ordonat. Nu au fost nici provocări din partea cealaltă. Sau chiar dacă au existat, nu a fost nicio chestiune semnificativă. Deci până la urmă, după toate discuţiile dinainte a fost o chestiune de respect de ambele părţi. Nu au existat intervenţii vulgare sau violente în vreun fel”, a declarat Simionescu, întrebat despre oportunitatea unui asemenea miting.

 

Rotaru susţine că de la Brăila au fost peste 700 de participanţi la miting

Întrebat dacă a participat sau nu la mitingul de la Bucureşti, preşedintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a afirmat că a fost acolo, arătându-se deranjat de zvonurile apărute. Acesta a garantat şi pentru prezenţa lui Tudose, a parlamentarilor şi a multor consilieri municipali şi judeţeni. Chiar şi aşa, a subliniat că primarul Municipiului Brăila, Marian Dragomir, nu a putut participa deoarece participa deja la un eveniment programat din timp, iar despre preşedintele CJ, Francisk Chiriac, nu a putut da detalii deoarece nu l-a întâlnit pe parcursul manifestaţiilor. Mai mult, spre deosebire de Simionescu, senatorul a vorbit despre aproape 700 de participanţi la miting din Brăila, punctând că foarte mulţi au venit cu maşini personale. Rotaru a explicat că pentru plecare s-au închiriat 6 autocare pentru municipiu, 2 pentru judeţ şi încă vreo 5 microbuze, cu precizarea că toate au fost de la firme private.

“Dorinţa pentru miting a fost aceea de a transmite un mesaj pentru funcţionarea corectă a statului şi a Justiţiei în România. Altă concluzie nu am. Acesta a fost mesajul şi sper că aşa a şi fost perceput”, a declarat Rotaru despre miting.

Cât despre faptul că o parte dintre participanţii la miting au părăsit Piaţa Victoriei chiar în momentul când Liviu Dragnea vorbea depre “pericolul” ca şi oamenii de rând să aibă probleme cu încălcarea drepturilor de către procurori, Rotaru a explicat că deşi a văzut câteva ştiri pe acest subiect, nu a văzut plecările oamenilor la momentul respectiv deoarece se afla undeva în centrul mulţimii.

Despre munţii de gunoaie şi pet-uri lăsate de participanţii la manifestaţii, atât Rotaru cât şi Simionescu au ridicat din umeri precizând că deşi este regretabil, asta se întâmplă la evenimente de amploare.

“Din păcate aşa se întâmplă peste tot la manifestări de genul ăsta. Acolo a fost ceva mai înainte, din câte am înţeles şi o altă manifestaţie. Cel puţin când am ajuns noi în Piaţă era deja o multitudine de sticle de apă şi gunoaie aruncate. Iar noi am ajuns printre primii. Dar asta nu înseamnă că cei de la mitingul PSD nu au făcut aceeaşi chestie. E ceva ce ţine până la urmă de simţul civic, de respectul pe care trebuie să îl avem unii faţă de alţii. S-a făcut gunoi, se face curat. Asta este”, a declarat Rotaru.

La rândul său, despre gunoaiele din Piaţa Victoriei, multe strânse ulterior de protestatarii “Rezist”, Simionescu a adăugat că era aproape imposibil să se asigure coşuri de gunoi pentru toţi cei prezenţi la miting. De asemenea, preşedintele executiv al PSD a mai adăugat că niciun participant la manifestaţiile din capitală de la Brăila nu a avut probleme de sănătate şi că ultimul autocar (în care s-a aflat personal) ar fi revenit în oraş la ora 2:00.

Potrivit presei centrale la manifestaţiile PSD-ALDE din Bucureşti ar fi fost în jur de 150.000 de oameni.
Categorie articol: 

Comentarii