Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 500 de poliţişti şi jandarmi în stradă, de Paște

* oamenii legii vor avea grijă ca, de Paşte, toate acţiunile specifice marii sărbători a Învierii Domnului să se desfăşoare în linişte, fără evenimente neplăcute * în perioada 6-9 aprilie, aproximativ 500 de poliţişti şi jandarmi sunt la datorie

 

 

De Paşte, poliţiştii şi jandarmii sunt la datorie, pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox.

Astfel, în perioada 6 - 9 aprilie, 230 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice. În fiecare zi, 80 de patrule auto de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii rutieri vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult religios, pe traseele de acces către aceste zone şi pe principalele artere din municipiu. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 7 aparate radar, în întreg judeţul.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată. ”Când aveţi nevoie de noi, apelaţi cu încredere 112 - Apelul Unic de Urgenţă!”

Şi Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a dispus intensificarea măsurilor și suplimentarea efectivelor pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranță publică pe timpul manifestărilor religioase.

În perioada 05 — 09 aprilie, peste 230 de jandarmi vor acționa, în municipiul și județul Brăila, pentru a preveni incidentele ce ar putea tulbura ordinea publică, precum și pentru a descuraja faptele antisociale, manifestând o atenție sporită în zona lăcașelor de cult, în zonele aglomerate cum sunt: piețele, gările, autogările sau în mijloacele de transport în comun care duc către lăcașele de cult. În intervalul 08 — 09 aprilie, cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, jandarmii brăileni vor fi mobilizați să asigure ordinea publică, zilnic, și să intervină pentru soluționarea operativă a oricăror situații sesizate.

De asemenea, ca urmare a afluenței de pelerini la Mănăstirea Sf. Pantelimon din stațiunea Lacu Sărat, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila și-a suplimentat efectivele și a intensificat măsurile de ordine publică, peste 20 de jandarmi fiind pregătiți să acționeze pentru asigurarea unui climat de siguranță.

Pentru a evita producerea de evenimente nedorite, jandarmii recomandă persoanelor care participă la evenimente să manifeste răbdare, să respecte indicațiile jandarmilor și să evite implicarea în conflicte de orice natură. În cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială sau le este tulburată liniștea, cetățenii sunt rugați să solicite sprijin prin sistemul unic de urgență 112. Părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii