Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 50 de morti si 90 de raniti in urma triplului atentat de la Bagdad

Bilantul victimelor triplului atentat de simbata, de la Bagdad, a ajuns la 51 de persoane, in timp ce alte 90 de persoane sint ranite, potrivit unor surse din cadrul politiei si al Ministerului irakian de Interne, relateaza Reuters.
Atentatul s-a produs la doua zile dupa ce presedintele american George W. Bush s-a intilnit cu premierul irakian pentru a discuta despre modalitatile de a combate violentele confesionale si la zece zile dupa cel mai grav atac din 2003, soldat cu moartea a 200 de persoane.
Atacul coincide cu dezvaluirea unui raport secret elaborat de secretarul american al Apararii Donald Rumsfeld, care recomanda modificarea strategiei din Irak.
Un locuitor din zona a declarat ca au avut loc trei explozii puternice in decurs de trei minute, degajind un fum dens pe strazile inguste ale vechiului cartier Sadriya si provocind un adevarat carnagiu.
Circa 20 de masini si tarabele din piata au ars.
Surse din cadrul politiei si al Ministerului irakian de Interne au declarat ca numarul victimelor a ajuns la 51, in timp ce 90 de persoane au fost ranite.
"Prima explozie a zguduit zona si numeroase schije au cazut linga mine. Am vazut persoane transportind cadavre, in timp ce altele erau dezorientate si alergau in toate directiile", a declarat sursa citata, care a cerut sa i se pastreze anonimatul.
"Fratele meu! Fratele meu!" striga un barbat in timp ce incerca in zadar sa contacteze prin telefon o ruda care isi facea cumparaturile in apropiere.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii