Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 5 miliarde de lei în centralele montate în "Casa Albă"

S-a încheiat licitaţia pentru achiziţia centralelor termice destinate Palatului Administrativ şi Sălii Polivalente. Firma care a câştigat procedura de achiziţie publică se numeşte Gimvest SRL şi are sediul în Brăila. Potrivit vicepreşedintelui CJ, Florin Mija, valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 700.000 lei, respectiv 7 miliarde lei vechi, bani în care intră automat şi montarea sistemelor de încălzire în ambele locaţii. Astfel, la "Casa Albă" au fost aduse trei centrale a câte 300 kw fiecare, cu o notă de plată ce se ridică la 538.078 lei, adică puţin peste 5 miliarde lei vechi, iar pentru Sala Polivalentă s-a achiziţionat o centrală termică în valoare de 164.381 lei. "Cele trei centrale au câte 300 kw fiecare, sunt 900 de kw în total. Două vor fi în funcţiune, iar una este de rezervă în caz de se întâmplă ceva. Avem aprobare de gaz, deja s-au făcut şanţurile. Împreună cu Electrica am stabilit şi racordul electric şi care este puterea. Este în jur de 20 kw, dar am zis noi să tragem cablu de 30 kw, cine ştie ce mai avem în zona respectivă. Ne racordăm la tabloul Palatului Administrativ, ca să nu mai luăm nu ştiu ce aprobări. La urma urmei, noi plătim după procentele pe care le avem. Suntem pe drumul bun", a declarat optimist preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, în cadrul celei mai recente conferinţe de presă. Investiţiile la "Casa Albă" nu se opresc însă aici, după cum ne asigură şeful CJ. Şi asta pentru că se intenţionează ca din vistieria Consiliului Judeţean să fie alocaţi bani şi pentru amenajarea parcării din faţa Palatului, care este aproape gata, pentru schimbarea geamurilor şi a întregii tâmplării, dar şi uşilor de interior. "Vom avea în câteva zile inclusiv marcajul pentru autoturismele care au voie să parcheze acolo. Vor fi cartele pentru cele trei instituţii, Prefectură, Primărie şi Consiliul Judeţean. Vor fi şi spaţii pentru eventualii musafii care ne vin, miniştri, directori. Anul ăsta ne oprim aici. Mai reparăm un pic trotuarele, găurile care sunt, iar la primăvară, când dă colţul ierbii, le spargem perimetral cu Palatul Administrativ. Refacem toate trotuarele. Schimbăm geamurile, toată tâmplăria. Probabil că vom schimba şi toate uşile din Palat, pentru că au şi ele zeci de ani şi nu o să putem să le reparăm la infinit", a mai explicat sursa citată.
De menţionat că achiziţia publică prin SEAP a vizat, pe de o parte, selectarea unui furnizor şi pe de altă parte, stabilirea firmei care efectuează lucrările. Potrivit lui Florin Mija, la procedură s-au înscris 3 oferte, în final fiind selectată firma Gimvest SRL care îi are ca asociaţi egali pe Ionel şi Dragomira Ochiroşi. La Sala Polivalentă, achiziţia s-a încheiat pe 14 octombrie şi pe 25 octombrie la Palatul Administrativ, "Gimvest" având obligaţia contractuală să încheie instalarea surselor de încălzire până la 1 decembrie.
Reamintim că luna trecută, mai exact pe 2 octombrie, Guvernul României a decis să treacă Palatul Administrativ din grija Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila, în cea a Consiliului Judeţean. Motivul care a stat la baza transferului a fost lipsa fondurilor pentru asigurarea căldurii în sezonul rece 2013-2014.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii