Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 400 de proiecte SAPARD vor beneficia de prelungirea termenului de executie

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care gestioneaza fondurile SAPARD, a anuntat ca a inceput procedurile de prelungire, prin acte aditionale, a contractelor pentru proiectele care nu au fost terminate pana la sfarsitul lui 2008. Aceasta decizie a fost luata in baza notificarii venite din partea Comisiei Europene prin care se comunica prelungirea Acordului Anual de Finantare aferent anului 2008 pana la finele anului 2009.
"Vor beneficia de prelungirea termenului de executie peste 400 de proiecte, cererea de rambursare a cheltuielilor putand fi depusa pana la sfarsitul lunii septembrie 2009. De asemenea, sumele care trebuie platite beneficiarilor se ridica la aproximativ 90 de milioane de euro", se arata intr-un comunicat al APDRP. In zilele urmatoare agentia va comunica beneficiarilor cand trebuie sa se prezinte pentru semnarea actului aditional la contractul de finantare.
In cadrul programului SAPARD au fost incheiate contracte de finantare pentru 4.549 proiecte, cu o valoare a fondurilor publice (de la CE si bugetul de stat) de 1,4 miliarde euro. Pana in prezent, au fost efectuate plati in valoare de 1,28 miliarde de euro.
De mentionat este ca decizia CE se rasfrange automat si asupra proiectelor finantate prin SAPARD-ul romanesc, masura care vizeaza printre altele si patru proiecte derulate in judetul nostru.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii