Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 400 de profesori brăileni sunt aşteptaţi la proba scrisă

* examenul va avea loc în două centre: Liceul “C. D. Neniţescu” şi Colegiul “Ana Aslan” * la Brăila “bătălia” se dă pentru 42 de posturi titularizabile (pe perioadă nedeterminată)

 

 

 

Un nou examen pentru profesori! Astăzi se dă startul la Titularizare, 425 de profesori brăileni fiind aşteptaţi la proba scrisă ce va avea loc în două centre de examen: Liceul “C. D. Neniţescu” şi Colegiul “Ana Aslan”. Conform informaţiilor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru disciplinele de examen Limba română - 55 şi Educaţie Fizică şi Sport – 49, precum şi pentru posturile de învăţători – 64 candidaţi şi educatori – 89 candidaţi. Trebuie precizat că la nivelul judeţului Brăila sunt scoase la concurs 42 de posture titularizabile (angajare pe perioadă nedeterminată).

Proba scrisă va începe la ora 9:00, în 123 de centre de concurs din toată ţara, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naţionale, privind normele de acces în spaţiile de examen în vederea protejării candidaţilor şi a personalului implicat, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2.

La nivel naţional, pentru susţinerea acestei probe s-au înscris 30.113 candidaţi, dintre care 2.937 de candidaţi provin din promoţia curentă.

Ministerul Educaţiei anunţă că, pentru susţinerea probei scrise, candidaţii trebuie să fie prezenţi în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, cu posibilitatea prelungirii cu una-două ore în anumite situaţii speciale

Subiectele şi baremele de evaluare pentru cele 122 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site-ul subiecte2020.edu.ro.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afişate în data de 4 august, la sediile inspectoratelor şcolare, dar şi pe site-ul www.titularizare.edu.ro. Contestaţiile se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 4 august, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 5 august, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează pe 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7 (şapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în perioada 12 – 14 august.

 
Categorie articol: 

Comentarii