Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 400 de apeluri la 112, dintre care doar pentru jumătate a fost nevoie de intervenţia Poliţiei

• cele mai multe apeluri s-au înregistrat pe 31 decembrie 2018 şi pe 1 ianuarie 2019 • aburii alcoolului i-au împins pe unii brăileni să comită infracţiuni, iar poliţiştii i-au “pedepsit” cu dosare penale

 

În mini-vacanţa de Revelion, brăilenii au “înroşit” linia telefonică de la Poliţie. În doar 6 zile s-au înregistrat nu mai puţin de 404 apeluri la 112 pentru echipaje de poliţie. Însă, dintre acestea, doar pentru 47% era, într-adevăr, nevoie de oamenii legii. Din data de 28 decembrie şi până pe 30 decembrie 2018, numărul total al apelurilor a fost de 177 (56 pe 28 decembrie; 64 pe 29 decembrie; 57 pe 30 decembrie), dintre care doar 91 au necesitat intervenţia poliţiştilor.

Apoi, a urmat o “avalanşă” de solicitări prin serviciul unic de urgenţă. Spre exemplu, în ultima zi a anului 2018, s-au înregistrat 80 de apeluri, din care doar pentru 31 a fost nevoie de intervenţia oamenilor legii, în timp ce prima zi din 2019 a adus 78 de apeluri, din care doar 34 au necesitat intervenţia poliţiştilor. Pe 2 ianuarie, numărul solicitărilor telefonice s-a diminuat puţin: 69 de apeluri la 112, din care 34 au necesitat intervenţia. Per total, din cele 404 de apeluri, doar pentru 190 a fost nevoie, într-adevăr, de poliţişti la faţa locului. S-a lăsat cu amenzi şi dosare penale.

Spre exemplu, unul dintre apelurile sosite la 112 pe data de 1 ianuarie 2019 a fost din partea unui bărbat din localitatea Ţepeş Vodă, care a sesizat poliţiştii că tatăl său ar fi fost bătut. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au constatat că este vorba despre un bărbat de 47 de ani care a fost bătut de un consătean de 36 de ani, pe stradă. Cei doi localnici s-ar fi certat, iar pe fondul consumului de alcool, bărbatul de 36 de ani s-ar fi enervat şi l-ar fi lovit în zona capului pe consăteanul său. În scurt timp, a ajuns şi o ambulanţă pentru a-i acorda îngrijiri omului lovit, însă acesta din urmă a refuzat orice ajutor medical, inclusiv transportul la Unitatea de Primiri Urgenţe. Mai mult, nici nu a depus plângere împotriva agresorului, dar poliţiştii au întocmit totuşi dosar penal pentru lovire sau alte violenţe.

Tot pe 1 ianuarie, la ora 3 dimineaţa, o femeie de 75 de ani din Surdila Găiseanca a sunat la Poliţie pentru a anunţa că un bărbat a intrat în curte şi i-a spart geamurile casei. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au constatat că un consătean, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns fără drept în curtea femeii, i-ar fi spart două geamuri şi ar fi jignit-o. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru violare de domiciliu şi distrugere şi i-au aplicat bărbatului o amendă în valoare de 200 lei la Legea 61/1991.
Categorie articol: 

Comentarii