Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 4 milioane de lei către Protecţia Copilului Brăila, de la Guvern

* este vorba despre peste 2.800.000 lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi încă 1.300.000 lei pentru susţinerea centrelor pentru persoanele adulte cu handicap * banii de la Guvernul Viorica Dăncilă au fost distribuiţi de CJ Brăila, în cadrul celei mai recente rectificări bugetare pe anul 2018, ca urmare a unui amendament făcut de vicepreşedintele Ionel Epureanu

 

 

Peste patru milioane de lei au fost alocate, recent, de Guvernul Viorica Dăncilă către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila. Banii au fost luaţi în primire de către Consiliul Judeţean Brăila, la cea mai recentă şedinţă, şi vor fi distribuiţi mai departe către Direcţie. Concret, este vorba despre 4.157.000 lei, din care 2.849.000 lei pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului şi încă 1.308.000 lei pentru susţinerea centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

Practic, propunerea a venit ca un amendament formulat de vicepreşedintele CJ Brăila Ionel Epureanu la un proiect privind rectificarea bugetului CJ pe anul 2018.

Având în vedere prevederile H.G. nr. 758 din 20.09.2018, la nivelul judeţului Brăila, pe anul 2018 s-au aprobat sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, respectiv pentru asigurarea sumelor necesare finanţării cheltuielilor pentru susţinerea sistemului de protecţie a copilului, precum şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap, în valoare de 4.157.000 lei. (...) Având în vedere aceste aspecte, este necesară cuprinderea acestor sume în bugetul judeţului pe anul 2018. Modul de repartizare a acestora în cadrul bugetului şi alte implicaţii asupra proiectului de hotărâre depus anterior este prezentat în raportul direcţiei de specialitate. Având în vedere cele prezentate, supun aprobării propunerea de amendament la proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al judeţului Brăila şi a Programului de investiţii publice pe anul 2018, înscris la punctul 11 pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din data de 26 septembrie 2018”, a afirmat Epureanu.

Interesant este că, iniţial, amendamentul a fost aprobat în unanimitate cu 30 voturi “pentru”, în schimb, ulterior, pentru că amendamentele consilierilor PNL privind sumele pe care aceştia ar fi dorit ca CJ Brăila să le dea primăriilor din judeţ după măsurile luate pentru combaterea pestei porcine au fost respinse, proiectul de rectificare de buget amendat a fost aprobat cu doar 20 voturi “pentru” şi 10 “împotrivă”.

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii