Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 350 de vehicule incendiate si un tehnician polonez ranit, in violentele din Franta

Un numar de 367 de vehicule au fost incendiate in Franta, 270 de persoane arestate si un tehnician polonez a fost ranit in noaptea de duminica spre luni, in urma victoriei candidatului de dreapta Nicolas Sarkozy la alegerile prezidentiale, relateaza AFP.
"Cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale nu a generat violente urbane de amploare in cartierele sensibile, si doar citeva grupuri mici au incendiat mai multe tomberoane si vehicule", a anuntat directiunea generala a politiei.
Autoritatile s-au temut de o posibila repetare a revoltelor produse in toamna lui 2005 in suburbii, motiv pentru care au sporit masurile de securitate in timpul celui de-al doilea tur de scrutin.
Candidata socialista Segolene Royal a avertizat vineri cu privire la riscul producerii de violente in cazul unei victorii a adversarului sau de dreapta, fost ministru de Interne, considerat inamic de numerosi tineri din suburbiile defavorizate.
Din numarul total de vehicule incendiate, 172 au fost inregistrate in regiunea pariziana, dintre care mai putin de zece la Paris, potrivit unui bilant citat de politie.
Politia si jandarmeria au arestat "270 de persoane, dintre care 136 in provincie, 46 la Paris si 88 in restul regiunii Ile-de-France", zona pariziana. Duminica seara, au avut loc incidente intre manifestanti si politie si la Paris, dar si la Nantes si Lyon.
Un angajat al postului public de radio polonez a fost ranit usor pe fondul ciocnirilor produse la Paris in noaptea de duminica spre luni.
Categorie articol: 

Comentarii