Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 300.000 de persoane au fost evacuate in estul Indiei, din cauza inundatiilor

Peste 300.000 de persoane au fost evacuate in estul Indiei, in urma unor inundatii devastatoare provocate de ploile torentiale inregistrate in aceasta tara, au anuntat autoritatile, citate de AFP.
Circa 60 de persoane au murit si alte trei milioane au fost afectate de ploile abundente care s-au abatut asupra statului indian Bihar. Ploile au provocat iesirea din matca a riului Kosi, care s-a varsat in albia unui fluviu secat de citeva secole.
Guvernul a amenajat circa 100 de adaposturi temporare. Aproximativ 600.000 de persoane care au ramas fara apa potabila si fara hrana asteapta in continuare ajutoare.
"Evacuarile la scara larga vor continua in urmatoarele trei sau patru zile pentru ca persoanele aflate in dificultate sa fie salvate", a declarat un oficial responsabil de gestionarea crizelor, Prataya Amrit.
Guvernul a apreciat ca revenirea la normal a situatiei ar dura mai multe luni, in timp ce Fondul Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a avertizat cu privire la riscul aparitiei unor epidemii in aceste adaposturi.
"Trebuie sa furnizam hrana si adapost supravietuitorilor pina in luna octombrie, deocarece nu se vor putea intoarce la locuintele lor mai devreme", a declarat ministrul pentru Situatii de Urgenta, Nitish Mishra.
Intemperiile din India s-au soldat din iunie cu peste 800 de morti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii