Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 300 de brăileni interesaţi de un job în străinătate

Brăilenii sunt atraşi de un loc de muncă peste hotare. În primul semestru al anului, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila, 18 persoane au reuşit să se angajeze în ţări din Uniunea Europeană şi în Israel.
Doar în primele şase luni ale anului, prin compartimentului EURES din cadrul Agenţiei, au fost furnizate servicii de informare şi îndrumare unui număr de 335 potenţial lucrători, cu privire la oportunităţile de a lucra în UE, despre condiţiile de muncă şi viaţa în spaţiul european. În marea majoritate aceştia au optat pentru orice ţară în care ar fi existat un job disponibil, potrivit pregătirii şi altor criterii avute în vedere, în special nivelul de salarizare. Cele mai solicitate ţări ca destinaţie au fost Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia.
Până în acest moment, prin reţeaua Eures s-au angajat 9 persoane: una în UK - îngrijitor persoane, 3 în Germania - factor poştal, 4 în agricultură - 3 în Spania şi una în Portugalia şi o persoană în Franţa.
De asemenea, brăilenii s-au arătat atraşi şi de un loc de muncă în domeniul construcţiilor în Israel. În luna mai, 35 de persoane au fost preselectate pentru a participa la o probă practică, iar dintre aceştia nouă persoane au obţinut un job, cu contract pe durată determinată de 1 an cu posibilitate de prelungire până la 5 ani.

 
Categorie articol: 

Comentarii