Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 2.500 de pompieri incearca sa stinga incendiul din zona Parcului National Yosemite, din SUA

Peste 2.500 de pompieri incercau luni sa impiedice raspindirea unui incendiu de amploare, care a distrus peste 10.000 de hectare de teren, in directia Parcului National Yosemite, relateaza Reuters.
Incendiul, supranumit Telegraph Fire, se apropie de Coulterville, un alt focar indreptindu-se amenintator spre localitatea Mariposa, orase care se afla pe itinerariul catre Yosemite, din California, au anunta oficialii serviciului de pompieri.
Pompierii au intervenit in conditii climatice dificile, la o temperatura de 32 de grade Celsius, cu rafale de vint puternice, a precizat Kevin Colburn, purtatorul de cuvint al agentiei de stat pentru stingerea incendiilor, Cal Fire.
"Obiectivul nostru principal este acela de a proteja structurile din zonele amenintate de incendii", a spus Sarah Gibson, o purtatoare de cuvint a Cal Fire. Orasul "Mariposa este in continuare amenintat deoarece incendiul este activ din toate partile", a continuat ea.
Flacarile se afla la aproximativ 13 kilometri distanta de extrema vestica a parcului Yosemite, iar oficialii au declarat ca depun toate eforturile pentru ca incendiul sa nu avanseze catre parc, prin zonele cu stepa din canionul Riului Merced.
Parcul Yosemite ramine deschis publicului, intrucit incendiul nu reprezinta o amenintare iminenta, a declarat purtatorul de cuvint al Serviciului Parcului National, Joe Meyer.
Echipele de pompieri, ajutate de elicoptere, depun eforturi pentru a impiedica extinderea incendiului in orasele Mariposa si Coulterville, precum si sa protejeze casele din Midpines, un oras in care au ars deja 12 locuinte si alte 27 de imobile.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii