Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 2.000 de persoane au participat la inmormintarea adolescentului ucis de politie la Atena

Peste 2.000 de persoane, printre care numerosi tineri, s-au adunat marti pentru a asista, in suburbia Atenei, la inmormintarea lui Alexis Grigoropoulos, in virsta de 15 ani, a carui moarte a generat un val de violente urbane in Grecia, relateaza AFP.
Calmul si reculegerea au dominat, asa cum a cerut familia, dar sloganuri ostile politiei puteau fi auzite sporadic la cimitirul situat in suburbie.
Ministrul de Interne, Prokopis Pavlopoulos, si seful statului, Carolos Papoulias, au cerut participantilor sa respecte memoria adolescentului si sa nu strice ceremonia.
Nici un politist nu a fost vazut, iar securitatea sectiei locale de politie a fost consolidata, potrivit unei surse din cadrul fortelor de ordine.
Flori si mesaje scrise au fost depuse in fata magazinului de bijuterii al familiei, din centrul Atenei.
In momentul in care sicriul alb a fost coborit in mormint, tinerii au strigat "Politisti, porci, asasini". "Alexis, traiesti", au scandat alte persoane intr-un ropot de aplauze, conform traditiei grecesti in timpul inmormintarilor.
Desi familia a incercat sa tina camerele de filmat la distanta, televiziunile grecesti au transmis in direct ceremonia.

Avocatii desemnati sa il reprezinte pe politistul care a ucis un tinar la Atena au refuzat cazul

Avocatii desemnati sa il reprezinte pe politistul care a impuscat mortal un adolescent la Atena si pe colegii acestuia au refuzat sa accepte acest caz, relateaza Kathimerini, in editia electronica.
Politistul Epaminondas Korkoneas, in virsta de 37 de ani, banuit ca l-a impuscat pe adolescent, face parte din fortele speciale, o unitate creata in 1999 dar integrata in totalitate politiei abia anul acesta.
Potrivit lui Vaios Skambardonis, din cadrul Uniunii ofiterilor de politie din Attica, politistii sint sfatuiti sa isi foloseasca armele doar daca viata le este in pericol.
Potrivit imaginilor filmate simbata cu un telefon mobil de un martor, Korkoneas si colegii sai nu pareau ca se afla in pericol, acestia aflindu-se la distanta de adolescentul in virsta de 15 ani si de ceilalti tineri.
Korkoneas a fost acuzat de crima si de folosire ilegala a unei arme, in timp ce colegii sai au fost acuzati de complicitate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii