Mergi la conţinutul principal

Peste 2.000 de persoane au fost cercetate de poliţie pentru fapte de corupţie, în primul semestru

Potrivit comunicatului, Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. a iniţiat, la începutul anului în curs, Programul de măsuri "Anticorupţia", având ca obiectiv prioritar menţinerea unui climat de legalitate în sfera afacerilor, consolidarea unui mediu de afaceri stabil şi predictibil, precum şi descoperirea infracţiunilor grave cu prejudicii însemnate produse bugetului de stat.
Astfel, în primul semestru al anului în curs, poliţiştii specializaţi să desfăşoare exclusiv activităţi de descoperire a infracţiunilor, de strângere a datelor în vederea începerii urmăririi penale şi de cercetare penală pe linia prevenirii şi combaterii corupţiei, au declinat în favoarea parchetelor 647 dosare penale, în care au fost cercetate 2094 persoane pentru săvârşirea a 3076 fapte penale.
Comparativ cu perioada similară a anului 2010 se înregistrează creşteri semnificative în ceea ce priveşte numărul infracţiunilor declinate prevăzute de Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, de la 990 în 2010, la 1402 în 2011.
În primul semestru al anului 2011, în domeniul administraţiei publice au fost deferite parchetelor 579 persoane, cercetate în 183 dosare penale pentru săvârşirea a 899 infracţiuni, în domeniul sănătăţii şi inspecţiei sanitare au fost depistate şi deferite parchetelor 406 persoane, cercetate în 93 dosare penale pentru săvârşirea a 587 infracţiuni, în domeniul educaţiei şi cercetării au fost depistate 147 persoane, cercetate în 31 dosare penale pentru săvârşirea a 227 infracţiuni, în domeniul transporturilor si lucrărilor publice au fost depistate 110 persoane, cercetate în 35 de dosare penale pentru săvârşirea a 153 de infracţiuni, în domeniul achiziţiilor publice au fost depistate 182 de persoane, cercetate în 32 de dosare penale pentru săvârşirea a 320 de infracţiuni. De asemenea, în domeniul obţinerii ilegale a unor fonduri alocate de UE sau schimbării destinaţiei acestora au fost depistate 120 de persoane, cercetate în 43 de dosare penale pentru săvârşirea a 171 de infracţiuni, în domeniul muncii şi protecţiei sociale au fost depistate 129 de persoane, cercetate în 19 dosare penale pentru săvârşirea a 224 de infracţiuni, iar în domeniul agriculturii, alimentaţiei şi pădurilor au fost depistate 153 de persoane, cercetate în 62 de dosare penale pentru săvârşirea a 247 de infracţiuni.
Rezutatele pozitive şi evoluţiile înregistrate în acest domeniu de Direcţia de Investigare a Fraudelor au fost apreciate şi de experţii europeni în cadrul Raportului privind progresele realizate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) dat publicităţii de către Comisia Europeană pe 20 iulie, se mai arată în comunicatul Poliţiei Române.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro