Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 200 milioane de lei vechi, donatii pentru Gabriela

Cea de a doua seara a Festivalului "Omul cu o chitara" a fost o adevarata lectie de omenie, solidaritate, o seara incarcata de emotii, la finele careia, pentru Gabriela a fost strinsa suma de 11.656 lei. Cel mai important de mentionat este insa faptul ca, pentru colectarea acestei sume, au contribuit atit oameni de afaceri sau oficialitati locale, cit si simpli spectatori, dar si concurenti si membri ai juriului. Tot simbata seara, in cadrul festivalului, am donat si noi familiei Gabrielei banii strinsi la sediul ziarului nostru. In total, la finalul campaniei, familia tinerei a primit suma de 21.386 lei (213,86 milioane de lei vechi) si 100 euro.
Inainte de intrarea in scena a concurentilor, reprezentanti ai Consiliului Judetean au mers cu o urna transparenta printre spectatori, care au donat cit au crezut de cuviinta, cit au putut. Prezentarea povestii Gabrielei, pe scurt, a fost facuta de directorul cotidianului "Obiectiv - Vocea Brailei", Silvia Preda, care a explicat cum a hotarit sa organizeze aceasta campanie pentru stringere de fonduri. "Am auzit de drama Gabrielei, am mediatizat povestea ei si impreuna cu membrii “Valurilor Dunarii” am dorit sa realizam un spectacol de caritate. Am mers la dl presedinte al Consiliului Judetean, domnul Gheorghe Bunea Stancu, pentru a-l ruga sa ne ofere aceasta sala. Dumnealui a avut insa ideea de a ne alatura acestui Festival, mai ales ca Gabriela a fost un nume in muzica folk braileana. Acum cind vad rezultatele, consider ca demersul nostru a fost o reusita", a spus directorul "Obiectiv", Silvia Preda. Presedintele Gheorghe Bunea Stancu a apreciat ca aceasta actiune comuna este un semn ca societatea romaneasca incearca sa intre in normalitate si ca in urma acestei experiente a hotarit sa continue colaborarea cu cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei" pe tema campaniilor umanitare. Va incerca sa infiinteze o fundatie prin care sa fie ajutati si alti oameni aflati in situatii critice. "Vreau sa cred ca opinia publica va fi deschisa la aceste lucruri pozitive si ca oamenii care au nevoie vor fi ajutati. Stiu ca sint unii departe de a fi sensibilizati cu toate ca au posibilitati materiale, dar daca vrem sa ne schimbam viata, trebuie sa luptam impreuna. Numai impreuna o sa reusim, nu singuri", a spus presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu.
Dupa un moment emotionant in care fostii membri ai Ansamblului "Valurile Dunarii" au cintat impreuna melodia lui Bob Dylan, "Vinare de vint", a fost prezentat un film cu povestea cutremuratoare a Gabrielei, care dintr-o tinara frumoasa, plina de viata a ajuns imobilizata in pat, incapabila sa se ingrijeasca.
Invitat special in seara de simbata a fost prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, vicepresedinte al Federatiei Mondiale a Societatilor de Neurochirurgie, care a vorbit despre starea Gabrielei si posibilitatile ei de recuperare. Gabriela a fost adusa acasa in urma cu o luna datorita interventiei echipei de la "Surprize, surprize", iar starea sa a fost considerata foarte grava. Profesorul Ciurea a spus ca nici nu-i venea sa creada ca un asemenea pacient poate iesi asa din sistemul medical american din New Jersy, dupa doi ani de tratamente. "Gabriela avea asigurare medicala in momentul accidentului, deci trebuia tratata cu toata grija. Sint ingrozit de starea in care a fost adusa. Ea are traumatism cranio-cerebral grav si din pacate, celulele nervoase nu se refac. Tratamentul ar fi trebuit facut imediat, acum este cam tirziu. Gindirea, atentia, memoria sint diminuate. Inca se mai pot trata anumite probleme care sa-i faca viata mai usoara, sa ajunga sa se poata ingriji singura, dar nu pot sa promit nimic in privinta sanatatii ei. Ce trebuie insa facut este ajutarea familiei, pentru ca ingrijirea ei, in situatia in care se afla, este foarte costisitoare. Are nevoie de supraveghere medicala 25 de ore din 24", a explicat prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, medic primar neurochirurg, prodecan al Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti.

Sute de braileni au raspuns apelului umanitar facut de cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei" si Consiliul Judetean

Donatiile de simbata au fost deschise de un fost memebru al Ansamblului "Valurile Dunarii", cu 100 de lei. Familia Mihai si Simona Draghincescu a donat 300 de lei, un reprezentant al senatorului Viorel Balcan - 500 de lei, Compania de Utilitati "Dunarea" - 300 de lei, "Pancronex" - 300 de lei, Constantin Lungu de la "Mobexpert" - 600 de lei, "Magenta" - 500 de lei, iar un reprezentant al "Concivia" 1.000 de lei. De la firma "Patrion" s-au oferit 500 de lei, TMUCB - 500 de lei, Mariana Nistor de la "Silmar" - 500 de lei, tot din partea ansamblului "Valurile Dunarii" un fost memebru - 150 lei. Concurentii din Dej si Calarasi au donat 20 de lei, familia Stefan Datcu si Rodica Draghici a oferit 400 de lei, mai multi spectatori au donat 680 de lei, familia Nedelcut a oferit 200 de lei, Clubul "Rotary" a ajutat cu 1.000 de lei, firma "Promedica diagnostic", prin profesorul Ciurea, a dat 2.000 de lei, iar presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu alti 1.000 de lei. Spectatorii insa au intrecut toate asteptarile, aproape toti cei prezenti in sala a pus cite ceva in urna mobila. Pina si juriul festivalului a fost atit de impresionat de povestea gabrielei, astfel incit, atunci cind urna a ajuns in apropiere, a donat o suma de bani pe care insa nu au vrut sa o faca publica. In total, in seara de simbata, in cadrul festivalului, s-a strins suma de 11.656 de lei (116,56 milioane de lei vechi).
La acesti bani se mai adauga suma colectata la sediul redactiei "Obiectiv", de 9.730 lei si 100 euro. Conducatorul Ansamblului "Valurile Dunarii", dirijorul Marius Mugur Anghelescu, a precizat ca doreste sa multumeasca tuturor celor care au participat si la spectacolele de binefacere de la Scolile "Al. I. Cuza" si "C. S. Aldea", precum si de la filialele Radu Negru si Chercea ale Casei de Cultura pentru ajutorul umanitar acordat Gabrielei Gheorghe.
Categorie articol: 

Comentarii