Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 200 de tineri şi-au găsit un job la Bursa locurilor de muncă

Peste 200 de absolvenţi au fost selectaţi în vederea angajării, după ce au participat la bursa organizată special pentru ei de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Brăila la sfârşitul săptămânii trecute. În bursă au fost oferite 223 locuri de muncă, de către 21 angajatori, în următoarele domenii de activitate: fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente, intermedieri financiare şi asigurări, construcţii, colectarea deşeurilor nepericuloase, comerţ, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, fabricarea altor mijloace de transport, industrie alimentară, hoteluri şi restaurante, activităţi de protecţie şi gardă, activităţi ale altor organizaţii, agricultură. Locurile de muncă vacante la bursă s-au adresat atât absolvenţilor de studii medii, şcoală profesională, şcoală de arte şi meserii, cât şi celor de studii superioare. La bursă au fost prezenţi peste 340 solicitanţi de loc de muncă, din care aproximativ 280 de absolvenţi, iar dintre aceştia, peste 200 au fost selectaţi în vederea angajării. Locurile de muncă puse la dispoziţie de angajatori au fost în următoarele ocupaţii: confecţioner asamblor articole din textile, muncitor necalificat în industria confecţiilor, lăcătuş construcţii metalice şi navale, analist tehnic pieţe financiare, sudor manual cu arc electric, lucrător pentru salubrizare căi publice, strungar la maşini de alezat, coafeză, director de vânzări, secretară, tehnician pentru sisteme de detecţie, supraveghere video şi monitorizarea control acces şi comunicaţii, bucătar, inginer electronist/ inginer sisteme de securitate, inginer mecanic utilaj tehnologic pentru construcţii, inginer mecanică agricolă, lăcătuş mecanic, librar, manichiuristă, mecanic agricol, ospătar, bucătar, marinar, formator pentru curs operator calculator, formator pentru curs lucrător comercial, asistent manager, reprezentant local, inginer nave, organizator curs, secretar de proiect.
De asemenea, în cadrul bursei au fost distribuite materiale informative rezultate ca urmare a desfăşurării proiectului "Campanie de comunicare privind serviciile SPO oferite tinerilor şi angajatorilor", finanţat din Fondul Social European, Bugetul de stat şi din fonduri proprii, prin POSDRU 2007-2013, printre care pliantele şi broşurile cu temele "Serviciul public de ocupare se prezintă", "Cum să realizăm un bun CV", "Cum să alegem anunţurile de angajare", "Cum să pregătim interviul de angajare", "Cum puteţi munci în Europa".
"În cadrul acestei acţiuni au fost prezenţi şi elevi din anii terminali ai Grupului Şcolar Panait Istrati, care au participat efectiv la una din măsurile active privind metodele şi tehnicile de căutare a unui loc de muncă. Ei au primit model de CV Europass, materiale informative cu privire la serviciile oferite de agenţie, de care pot beneficia după absolvire. Menţionăm faptul că între AJOFM Brăila şi Inspectoratul Şcolar Judeţean este încheiat un Plan de acţiuni comune în vederea consilierii elevilor din clasele terminale ale învăţământului preuniversitar", a precizat Simona Adriana Cîrligea, director executiv al AJOFM Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii