Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 200 de elevi au participat la concursul IT "Info Junior"

Editia a III-a a Concursului de creatie in domeniul IT "Info Junior" a antrenat, in zilele de 25 si 26 mai, peste 200 de elevi din invatamintul primar si gimnazial. Concursul a fost structurat pe opt sectiuni: doua pentru invatamintul primar si sase pentru cel gimnazial. Tinind cont de numarul mare de participanti, concursurile s-au desfasurat in mai multe scoli: la Scoala cu clasele I - VIII "C. S. Aldea", Liceul Teoretic "Panait Cerna" si Liceul Teoretic "Nicolae Iorga". La invatamintul primar: s-a organizat un concurs de desene pe calculator cu teme din basme cunoscute si un altul cu povesti create si ilustrate de copii. Pentru invatamintul gimnazial s-au structurat sectiunile: testare rapida, programare, grafica pe calculator, prezentari Power Point, pagini web si soft educational, jocuri.
Festivitatea de premiere a avut loc, ieri, la Scoala "C.S. Aldea". Juriul a decis acordarea Premiului I la sectiunea "Lumea basmelor" elevilor Robert Stefan Marin, clasa I la Scoala "Ion Creanga", Miruna Sarbu, clasa a II-a la Scoala "Sf. Andrei" si Catalina Stanciu, clasa a III-a la Scoala Waldorf. Cele mai frumoase povesti ilustrate au creat Irina Anghel, clasa a II-a - Scoala "C.S. Aldea" si Diana Paraschiv, clasa a IV-a Scoala "Ion Creanga".

Concurentii au uimit prin evolutia lor

Cele mai spectaculoase lucrari din concurs le-au reprezentat creatiile elevilor de gimnaziu, lucru reflectat in rezultatele obtinute. Premiul I la sectiunea testare rapida au obtinut elevii Cristian Grigore, clasa a VII-a - Scoala "Ecaterina Teodoroiu" si Ana Maria Berdant, clasa a VI-a - Scoala "Ion Bancila", iar la sectiunea programare s-au remarcat lucrarile realizate de Paul Crestez, clasa a V-a - Scoala "Mihai Eminescu" si Adrian Nenu, clasa a VI-a, la Colegiul National "Gh. M. Murgoci". La grafica pe calculator, premiul I a fost obtinut de George Mihai, clasa a VIII-a - Scoala "Fanus Neagu", in timp ce la prezentari Power Point, locul I a fost ocupat de Dan Anghel, clasa a V-a - Liceul Teoretic "Panait Cerna" si Mihai Botea, clasa a VI-a - Scoala "Mihai Eminescu". Elevele Iancu Iulia si Irina Zanet din clasa a VI-a la Colegiul National "Gh.M. Murgoci" au cistigat premiul I la sectiunea pagini web, iar elevii Eugen Lacatusu, Ionela Duminica si Adelina Zaharia, clasa a VI-a si a VII-a la Scoala "Fanus Neagu", au obtinut premiul I pentru cele mai bune jocuri si softuri educationale.
S-au mai acordat noua premii II si noua premii III, iar alti 30 de elevi au fost evidentiati pentru lucrarile create. Inspectorul de specialitate, prof. Raluca Sima, a remarcat nivelul ridicat al pregatirii elevilor inscrisi in concurs, multi dintre acestia dovedindu-si deprinderi solide legate de utilizarea tehnologiilor informatiei.
Concursul a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Braila si Scoala cu clasele I - VIII "C.S. Aldea", si a beneficiat de sponsorizari din partea SC Infomedia Consult SRL, Sindicatul Invatamint Braila, Editura "Evrika!" si Scoala "C.S. Aldea".
Categorie articol: 

Comentarii