Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 18.000 de fermieri braileni au depus cereri pentru subventii europene

Conducerea Sucursalei Judetene Braila a Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA) a anuntat ca a centralizat 18.357 de cereri din partea fermierilor braileni interesati sa beneficieze de subventia de circa 50 euro/hectar. Majoritatea, mai precis 18.350, totalizind o suprafata de 335.000 ha, au fost depuse in termenul limita - 25 iunie 2007 - si vor intra la plata din iarna acestui an. In ceea ce priveste cele 7 solicitari insumind circa 1.000 ha, inregistrate dupa termenul limita, acestea vor intra la plata abia in cursul anului viitor.
"Pina in prezent au fost verificate cererile formulate de fermieri si o mica parte dintre acestea, circa 10%, prezinta erori in ceea ce priveste identificarea parcelelor de teren pentru care s-a solicitat sprijinul financiar. Pentru erorile depistate de programul cu care lucram, care nu au fost solutionate in faza verificarii corectitudinii introducerii de catre operatorii nostri a datelor in sistemul computerizat, asteptam declansarea controlului administrativ pentru a lamuri lucrurile", ne-a declarat Dana Sofrone, sef serviciu in cadrul APIA Braila, adaugind ca majoritatea erorilor depistate vizeaza cereri formulate de persoane juridice pentru suprafete mari de teren. In plus, sursa citata a mai spus ca verificarea cererilor se face computerizat folosind ortofotoplanurile cadastrale primite de APIA de la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara, respectiv hartile cadastrale complexe, realizate prin satelit, pe care sint evidentiate blocurile fizice (suprafete delimitate de limite naturale sau conventionale - paduri, ape, localitati, sosele etc. - n.r.).
De mentionat este ca masura de sprijin in cuantum de pina la 50 euro/ha, este finantata din Fondul European pentru Garantare in Agricultura, ca plata directa in cadrul Schemei de Plati Unice pe Suprafata (SAPS).
Categorie articol: 

Comentarii