Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1.500 crescători de vaci au cerut subvenţia la lapte pe zona defavorizată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură - Centrul Judeţean Brăila a anunţat că a încheiat campania de depunere a cererilor de plată aferente anului 2011, în cadrul "Schemei de plată a ajutorului specific pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate". Datele de bilanţ arată că agenţia a primit un număr de 1.503 de cereri, pentru un efectiv de 6.532 de vaci de lapte.
"Numărul de cereri a cunoscut o creştere faţă de anul trecut, când au fost înregistrate 1.430 de cereri, pentru un efectiv de 6.006 capete. În perioada următoare se va desfăşura controlul administativ pentru cererile depuse, dar şi controlul la faţa locului în vederea verificării faptice a existenţei vacilor de lapte în locaţiile menţionate în cererea de solicitare, control care se va finaliza la data de 30 noiembrie 2011", a declarat Daniela Militaru, directorul executiv al APIA Brăila.
Sursa citată a subliniat că, în cazul în care între data depunerii cererii şi data finalizării controlului la faţa locului intervin modificări ale informaţiilor declarate în cerere, beneficiarul are obligaţia ca, în termen de 7 zile lucrătoare de la data apariţiei acestora, să notifice în scris APIA Brăila, anexând documentele justificative.
Cuantumul ajutorului specific este de cel mult 250 euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor, prin raportarea numărului de animale eligibile la plafonul de 22.447.205 euro aferent acestei scheme de plată.
Categorie articol: 

Comentarii