Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1.400 de elevi vor primi burse din partea Primăriei

• valoarea unei burse de performanţă este de 60 lei/lună, iar una de merit este de 50 lei/lună

 

Primăria Municipiului Brăila acordă şi în acest an şcolar burse elevilor, conform unei hotărâri adoptate recent de Consiliul Local Municipal. Vorbim de 1.411 burse ce vor alocate în primul semestru, distribuite astfel: 81 burse de perfomanţă, 897 burse de merit, 50 burse de studiu şi 383 burse de ajutor social.

Valoarea cea mai mare o au bursele de performanţă, respectiv 60 lei/lună. Acestea sunt acordate elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la olimpiadele naţionale sau care s-au clasat pe unul din primele trei locuri la etapele naţionale ale concursurilor sportive sau cultural-artistice. Astfel, în primul semestru al acestui an şcolar, cele mai multe burse de performanţă se vor duce către elevii de la Liceul cu Program Sportic - 35 burse.

Bursa de merit este în cuantum de 50 de lei/lună şi este acordată elevilor care au obţinut în semestrul anterior cel puţin media generală 8,5 şi media 10 la purtare, precum şi elevilor care au urcat pe podium la etapele judeţene ale olimpiadelor, la concursurile naţionale şi alte concursuri şcolare. De burse de merit vor beneficia elevii de la Colegiul “Murgoci” - 147 burse, Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu” - 90 burse, Colegiul “Bălcescu” - 82 burse sau Liceul de Arte - 76 burse.

Bursa de studiu are o valoare de 45 de lei/lună şi se acordă elevilor care provin din familii ce au un venit lunar pe membru de familie echivalent sau mai mic decât salariul minim pe economie şi care au media generală în semestrul anterior peste 7 şi media 10 la purtare.

În final, ultimul tip de bursă, cea de ajutor social, în valoare de 40 de lei/lună, va ajunge la elevii brăileni proveniţi din categorii defavorizate, adică cei orfani, bolnavi sau care au o situaţie specială ce merită o atenţie deosebită.

Trebuie precizat că bursele şcolare ale elevilor se acordă în funcţie de bugetele pe care le au la dispoziţie autorităţile locale. În funcţie de judeţ sau localitate, cuantumul acestora poate fi de 10 lei/lună şi ajunge până la 1.000 lei/lună.

 
Categorie articol: 

Comentarii