Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 13.500 de brăileni nu au carduri de sănătate

În Brăila, peste 13.500 de asiguraţi sunt aşteptaţi la Casa Judeţeană de Sănătate pentru a-şi ridica noile carduri de sănătate. Cei mai mulţi dintre aceşti asiguraţi nu au fost găsiţi la domiciliu de către angajaţii Poştei Române, atunci când au asigurat distribuirea "paşapoartelor" medicale, astfel că acestea au fost returnate la CJAS.
Potrivit purtătorului de cuvânt al CJAS Brăila, Ionela Fecioru, persoanele asigurate trebuie să vină personal sau prin împuternicit legal, la sediul instituţiei pentru a intra în posesia documentului de sănătate. "Avem un total de 219.636 de asiguraţi. S-a făcut un retur la Casă de 14.000 de carduri, din care 500 deja s-au redistribuit, adică au venit oamenii. Până în acest moment mai sunt 13.500 de brăileni pe care îi aşteptăm să îşi ridice cardul de sănătate", a explicat Ionela Fecioru.
Aceasta şi-a exprimat convingerea că şi medicii de familie brăileni vor ajuta la distribuirea cardurilor de sănătate, pentru ca asiguraţii să nu rămână fără acest document.
În plus, CJAS Brăila a dat asigurări că, la nivelul judeţului nostru, aproape toţi furnizorii de servicii medicale deţin cititoare de carduri.
Cardul de sănătate va deveni obligatoriu de la 1 februarie a.c. Documentul are rolul de a valida consultaţiile, internările, eliberarea de medicamente compensate şi toate serviciile medicale şi farmaceutice din întregul sistem medical care are contract cu CNAS, cabinete de medicină de familie, ambulatoriu de specialitate, laboratoare, explorări imagistice, spitale sau farmacii. Cu alte cuvinte, de fiecare dată când vor solicita servicii medicale, pacienţii le vor primi doar în baza cardulului, atât la medicul de familie cât şi la orice alt cabinet, spital sau farmacie.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii