Mergi la conţinutul principal

Peste 1.200 de brăileni au ajuns la spital în zilele de Paşte

După ce au mâncat şi au băut pe săturate în perioada sărbătorilor de Paşte, fără să mai ţină cont de bolile de care suferă sau de regimul impus de medici, unii brăileni au ajuns de urgenţă la spital. De vineri şi până ieri dimineaţă, ambulanţele au fost continuu pe drumuri, existând nu mai puţin de 702 solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Brăila, alţi 501 pacienţi ajungând la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean cu mijloace proprii de transport.
Cea mai aglomerată zi pentru medicii şi asistenţii medicali de urgenţă a fost cea de luni. 196 de brăileni au solicitat ambulanţa, iar 149 au fost transportaţi sau s-au prezentat singuri la spital. Nici marea zi de sărbătoare, duminică, nu a fost o zi de respiro pentru medicii ambulanţieri, aceştia fiind solicitaţi de 173 de persoane din municipiu şi judeţ, iar pragul de la UPU a fost trecut de 131 de brăileni. La polul opus, ziua în care s-au înregistrat cele mai puţine apeluri la Salvare a fost sâmbătă, când ambulanţele au mers la 112 cazuri.
Cei mai mulţi care au avut nevoie de îngrijiri medicale au fost pacienţii cu boli cronice. Doi bărbaţi, unul de 38 de ani, iar celălalt de 80 de ani, au fost transportaţi la clinici universitare din Iaşi, respectiv, Bucureşti, în urma infarctelor.
Cum era de aşteptat, au fost şi cazuri în care brăilenii care au consumat băuturi alcoolice peste măsură s-au luat la harţă, apoi au chemat ambulanţa, unii dintre ei alegându-se cu răni în urma încăierărilor. 26 de persoane, victime ale violenţei fizice, au ajuns la UPU în acest weekend, iar alte 27 s-au prezentat la spital după ce au băut Etanol, cunoscut sub denumirea populară de spirt. Cel mai grav eveniment care s-a produs pe fondul consumului de alcool a fost accidentul rutier de la intrarea în localitatea Ianca, în care unul din şoferii implicaţi a decedat chiar în noaptea de Paşte.
În meniurile tradiţionale, unii brăileni au inclus şi etnobotanicele sau alte substanţe halucinogene. Aceste "delicatese" i-au trimis direct pe patul de spital, la UPU fiind înregistrate 5 astfel de cazuri.

Număr mare de decese în judeţ şi municipiu

Numărul persoanelor care au decedat în acest weekend a fost aproape de două ori mai mare decât într-un weekend obişnuit şi chiar prelungit. "În aceste patru zile, am dat 12 certificate constatatoare de deces. Serviciul de Ambulanţă Judeţean dă în weekend şi în zilele libere astfel de certificate. Pe lângă acestea, mai sunt 3 persoane care au decedat luni, iar familiile lor urmează să se prezinte pentru certificat la medicii de familie. Dacă le adunăm şi pe acestea, ar fi cam 15-16 persoane decedate în interval de 4 zile. E mult în comparaţie cu weekendurile obişnuite, când nu treceam de 7-8 cazuri", ne-a declarat dr. Viorica Uscatu, manager SAJ Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro