Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1.000 de familii ajutate numai de "Sf. Nicolae"

Cu ocazia sarbatorii Sfintului Nicolae, cele 54 de parohii din cadrul Protopopiatului Braila au ajutat - in cadrul programului social-filantropic "Sa nu-i uitam pe cei mai tristi decit noi" - 1.058 de familii nevoiase, carora le-au fost oferite peste 3.800 de pachete cu ajutoare, in valoare de aproape 95.000 de lei, precizeaza surse bisericesti. Fruntasi la darnicie au fost credinciosii din parohiile "Buna Vestire" (cu ajutoare de 17.300 lei), "Cuv. Parascheva" (16.800 lei), "Sf. Filofteia" (16.500 lei), "Radu Negru" (5.745 lei) si "Sf. Arhangheli" (circa 5.000 de lei) si "Nasterea Domnului" (4.000 de lei). Beneficiari ai ajutoarelor de Sf. Nicolae au fost si citeva sute de copii, care au primit mai ales dulciuri.
Pentru ajutorarea celor aflati in suferinta, a saracilor si copiilor, Protoieria Braila a incheiat un protocol cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului (DGASPDC), existind chiar un program de consiliere si educatie moral-religioasa pentru copiii cu tulburari de comportament din Centrul de Plasament in Regim de Urgenta, pentru prevenirea abandonului scolar si familial si pentru copiii cu nevoi speciale. Cei cinci asistenti sociali din cadrul Biroului de Asistenta Sociala - Protopopiatul Braila au efectuat numai anul acesta 1.153 de anchete sociale si cam tot atitea vizite, acordind ajutoare in valoare totala de 104.990 lei. Alte ajutoare materiale si financiare au fost acordate la sarbatorile mari de peste an (Duminica Ortodoxiei, Duminica Infricosatoarei Judecati, Duminica Sfintei Cruci, Postul Mare).
Surse bisericesti ne-au mai precizat ca, de Sf. Nicolae, au fost sfintite casele a 22 de familii de la km. 10 si a fost efectuat recensamintul comunitatii, de catre preotul Valentin Hanganu. Au fost, de asemenea, acordate 250 de pachete cu dulciuri si alimente si alte 100 de pachete cu imbracaminte si incaltaminte, in valoare de 9.500 de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii