Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 1000 de certificate de înmatriculare false la percheziţiile în Constanţa

Procurorii DIICOT au ridicat vineri la Constanţa peste 1000 de certificate de înmatriculare şi zeci de plăcuţe de înmatriculare false, pe care o reţea infracţională le folosea la înmatricularea de maşini a căror provenienţă nu era clară sau care nu puteau fi înmatriculate legal, spun surse judiciare.
Astfel, anchetatorii verifică în continuare arhiva dintre anii 2006-2008 a Serviciului Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa, urmând să ridice documentele relevante.
Certificatele de înmatriculare şi plăcuţele falsificate ridicate vineri erau confecţionate de membrii reţelei, care aveau softuri de imprimare speciale, potrivit aceloraşi surse apropiate anchetei.
Persoana care comanda plăcuţele şi certificatele de înmatriculare era responsabilul de zonă al atelierului care le confecţiona pentru serviciul de înmatriculări.
Sursele citate au explicat că apariţia acestor numere şi certificate false este foarte gravă şi pentru că se dublează numere de înmatriculare deja existente şi, în cazul unui accident rutier, poate fi trasă la răspundere o altă persoană. Anchetatorii au identificat deja mai mulţi posesori ai unor autoturisme care au numere identice cu cele falsificate.
Audierea celor nouă persoane continuă la DIICOT Constanţa.
Mai multe persoane au fost reţinute, vineri, în dosarul în care DIICOT percheziţionează 14 imobile şi Sediul Serviciului Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa, spun surse apropiate anchetei.
Ofiţerii DGIPI i-au monitorizat pe cei ridicaţi vineri din luna septembrie, informaţii despre activitatea acestora datând încă din 2006.
Percheziţiile de vineri dimineaţă au fost hotărâte de procurorii DIICOT în urma informaţiilor DGIPI, care arată că numărul celor implicaţi în reţea este mult mai mare.
Două dintre cele 9 persoane lucrează la Serviciul Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa şi sunt suspectate că ar fi facilitat obţinerea de plăcuţe de înmatriculare şi acte pentru câteva zeci de maşini a căror provenienţă nu este clară sau care nu puteau fi înmatriculate legal.
Procuroii au suspendat activitatea de vineri a Serviciul, pentru a percheziţiona arhiva.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii