Mergi la conţinutul principal

Peste 1000 de certificate de înmatriculare false la percheziţiile în Constanţa

Procurorii DIICOT au ridicat vineri la Constanţa peste 1000 de certificate de înmatriculare şi zeci de plăcuţe de înmatriculare false, pe care o reţea infracţională le folosea la înmatricularea de maşini a căror provenienţă nu era clară sau care nu puteau fi înmatriculate legal, spun surse judiciare.
Astfel, anchetatorii verifică în continuare arhiva dintre anii 2006-2008 a Serviciului Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa, urmând să ridice documentele relevante.
Certificatele de înmatriculare şi plăcuţele falsificate ridicate vineri erau confecţionate de membrii reţelei, care aveau softuri de imprimare speciale, potrivit aceloraşi surse apropiate anchetei.
Persoana care comanda plăcuţele şi certificatele de înmatriculare era responsabilul de zonă al atelierului care le confecţiona pentru serviciul de înmatriculări.
Sursele citate au explicat că apariţia acestor numere şi certificate false este foarte gravă şi pentru că se dublează numere de înmatriculare deja existente şi, în cazul unui accident rutier, poate fi trasă la răspundere o altă persoană. Anchetatorii au identificat deja mai mulţi posesori ai unor autoturisme care au numere identice cu cele falsificate.
Audierea celor nouă persoane continuă la DIICOT Constanţa.
Mai multe persoane au fost reţinute, vineri, în dosarul în care DIICOT percheziţionează 14 imobile şi Sediul Serviciului Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa, spun surse apropiate anchetei.
Ofiţerii DGIPI i-au monitorizat pe cei ridicaţi vineri din luna septembrie, informaţii despre activitatea acestora datând încă din 2006.
Percheziţiile de vineri dimineaţă au fost hotărâte de procurorii DIICOT în urma informaţiilor DGIPI, care arată că numărul celor implicaţi în reţea este mult mai mare.
Două dintre cele 9 persoane lucrează la Serviciul Regim Permise şi Înmatricularea Vehiculelor Constanţa şi sunt suspectate că ar fi facilitat obţinerea de plăcuţe de înmatriculare şi acte pentru câteva zeci de maşini a căror provenienţă nu este clară sau care nu puteau fi înmatriculate legal.
Procuroii au suspendat activitatea de vineri a Serviciul, pentru a percheziţiona arhiva.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro