Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 100 de premii la Festivalul de Teatru Şcolar

Duminică dimineaţă, Sala Studio a Teatrului "Maria Filotti" a găzduit festivitatea de premiere a celei de-a XI-a ediţii a Festivalului de Teatru Şcolar. Au participat elevi din: Buşteni - Prahova, Târgovişte, Iaşi, Galaţi, Brăila, Buzău, Urziceni, Cuza Vodă - Călăraşi, Năvodari, Constanţa, Teişani - Prahova, Piteşti. Copiii şi-au prezentat creaţiile timp de trei zile, la final juriul acordând 107 premii la diferite categorii.
Marele Premiu a fost obţinut de George Crintă, de la Liceul de Artă, cu monologul "Val" de Andreea Lăcătuş. La celelalte domenii premiile s-au dat pe categorii de vârstă.
La "Spectacol", liceu, premiul I l-a luat trupa de la "Kalinderu" Buşteni, prof. Ruxana Postelnicu. La gimnaziu, pe primul loc au fost elevii de la "Sf. Andrei", prof. Gabriela Vasiliu, iar la învăţământ primar elevii de la Şc. "P. Ispirescu" Constanţa, prof. Rovena Paraschivoi.
La "Scenetă" au fost cei mai buni elevii de gimnaziu de la "Ion Băncilă", îndrumaţi de profesoarele Daniela Cerchez şi Marioara Popa. La învăţământ primar premiul I l-a luat Liceul "Angelescu" din Ianca, prof. Elena Drăgan.
La "Monolog", la liceu premiul I nu s-a acordat, premiul II fiind oferit elevei Mihaela Furnică, de la "Edmond Nicolau", prof. Teodora Turcoianu. La gimnaziu, premiul I l-a obţinut Mădălin Berteşteanu de la "Ion Băncilă", iar la învăţământ primar cei mai buni au fost eleva Andrea Cambriu şi Robert Ţurcanu de la "P. Ispirescu" Constanţa.
La secţiunea "Poezie", la liceu, cel mai bun a fost Adrian Deacu de la "Iorga", prof. Zina Pancu, la gimnaziu Silvia Preda de la Însurăţei, prof. Oana Corae, iar la primar Şcoala "Radu Tudoran" a obţinut premiul I cu un grup de recitatori, înv. Luminiţa Bratu.
La categoria "Costume" premiul I l-au luat elevii de la Colegiul "Mihail Kogălniceanu" Galaţi, iar pentru categoria "Afiş" premiul I l-au luat elevii de la Colegiul Tehnic "Paul Dimo" Galaţi. La categoria Palate şi Cluburi ale Copiilor, premiul I a mers către cei din Năvodari, prof. Elena Baciu. La categoria "Regie" au fost remarcate de juriu şase montări, s-au mai acordat şi 25 de premii de interpretare, premii pentru fidelitate şi debut. Componenţa juriului a fost următoarea: cadrele didactice - Elena Laura Ion, Colegiul "Nicolae Iorga", Gheorghe Antonescu - Liceul de Artă "Hariclea Darclee", Valentina Durbacă - Şc. "Mihu Dragomir" precum şi actriţele Wanessa Radu, Florica Popa şi regizorul Anca Cismaru.
Organizatorii Festivalului Concurs de Teatru Şcolar "I.L.Caragiale" sunt Teatrul "Maria Filotti" şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii