Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Peste 100 de şoferi prinşi cu telefonul în mână şi “arşi” la buzunare

din 12 octombrie, au intrat în vigoare noi reglementări care interzic celor aflaţi la volan folosirea telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil de înregistrare foto sau video • aşa cum era de aşteptat, nu toţi şoferii au ţinut cont de prevederile legale, astfel că într-o lună şi jumătate s-au aplicat 110 sancţiuni pentru nerespectarea legii controalele continuă

 

A trecut o lună şi jumătate de când s-au pus în aplicare noile reglementări care interzic celor aflaţi la volan folosirea telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil de înregistrare foto sau video. Şi ce dacă s-au mărit amenzile!!! Mulţi conducători auto nu ţin cont de lege şi continuă să folosească telefonul mobil, fără sistemul «mâini libere»... Numai că poliţiştii le-au cam stat în coastă conducătorilor auto care au tratat cu dezinteres prevederile legale.

Modificările legislative s-au pus în aplicare din data de 12 octombrie. Până la această dată, poliţiştii au aplicat peste 100 de sancţiuni contravenţionale, strict pe această linie, a folosirii telefonului în timpul şofatului.

Din octombrie, sancţiunile au devenit mult mai dure pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmează sau vorbesc la telefon în timpul condusului. Prin noile reglementări a fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, atât a telefonului mobil cât şi a altui dispozitiv foto sau video. Potrivit noilor reglementări, şoferul poate rămâne fără permis dacă folosirea dispozitivelor mobile se face şi cu încălcarea altor reguli de circulaţie.

Astfel, după cum ne-au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, din data de 12 octombrie şi până în prezent au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale pentru conducătorii auto care foloseau telefonul mobil în timp ce se aflau la volan, fără sistemul “mâini libere”. Numai în municipiu, au fost aplicate aproape 90 de sancţiuni contravenţionale.

Biroul Rutier şi Ordine Publică, care acţionează pe raza municipiului, au dat 86 de sancţiuni. Numai lucrătorii Biroul Ordine Publică au aplicat 47 de sancţiuni, dintre care 17 avertismente, valoarea amenzilor totale fiind de 23.635 lei.

Poliţişti din cadrul Biroului Rutier au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale, într-un caz fiind reţinut şi permisul de conducere.

Serviciul Rutier, care acţionează în judeţ, a aplicat 18 sacţiuni contravenţionale, din data de 12 octombrie şi până în prezent.

Şoferii trebuie să aibă mare grijă, asta pentru că poliţiştii stau permanent “la pândă” pe arterele de circulaţie.
Categorie articol: 

Comentarii