Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pescuitul de pe creanga a pus copac la toate

Serios, si io i-as fi rupt cu amenzile pe aia care dadeau la undita direct de pe trotuar. Da' nu le este deloc rusine acestor braileni cu obrazul gros cit coada de lanseta? Adica daca malurile s-au dus la fundul Dunarii, vii matale, in plina perioada de prohibitie, sa ocupi trotuarele de pe Faleza ca sa verifici daca are balta peste? Da' are, dar voi, pescarii lu' Peste prajit, tot la moca, nu-i asa? Daca s-ar putea, braconierii astia nenorociti ar vrea sa le bata pestele la usa apartamentului si sa-i intrebe daca mai au vreun loc in tigaie, ca el n-are unde sa doarma la noapte, dupa ce casa i-a fost inundata. Sa fie clar, nu tolerez astfel de comportamente!
Deci orice pescar stie ca pentru a prinde un chitic acolo, trebuie sa te zbati pe uscat, nu sa stai ca smecherul pe trotuar si sa astepti sa-ti cada pleasca din Cer. De asta zic ca ii apreciez pe brailenii care au zis sa se urce ei in Cer (ma rog, cit de aproape o fi un copac de Cer) si sa astepte pleasca sa le pice din pamint, mai exact din apa, adica balta. Cinste braconierilor care au demonstrat ca atunci cind un om (cum este cel din Braila) e rupt de foame, nu-i musai sa iasa pe TROTUAR sa dea in cap la pesti, ca doar si ei sint oameni. Sint si alte solutii. Da, numa' ca necesita efort. Munca, frate! Pai, sa stai tu toata ziulica pitit printre crengi si sa manevrezi undita, de parca ai fi la Teatrul de Papusi? Oho, asta da atentie distributiva. Cu un ochi stai geana la creanga sa nu se rupa, cu altul te uiti dupa politisti (flaminzi si ei), si cu amindoi ochii penetrezi apa sa vezi daca misca sau nu ceva.
Avind in vedere cele intimplate & amendate in copacii din baltile aflate in zona dig Braila-Galati, am si io o propunere pentru dl. comandant Catalin Chivu: sa dea ordin politistilor din subordine sa-si ia 2-3 lansete la ei, sa se cocoate pe magazinul Winmarkt, si sa incerce sa prinda macar unul din pestii aia de 100 de kile care fac pluta pe jos. Sa vada si ei cit de greu este sa pescuiesti de la inaltime, sa nu-i mai fugareasca pe amaritii aia care, intre noi fie vorba, au dovedit ca-i duce mintea mult mai mult decit pe purtatorii de caschete si pulane.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii